פשטידת ארטישוק וגבינות
סידרנו לכם מתכון לפשטידה קלילה עם שתי שכבות ושילוב טעמים מעולה של ארטישוק וגבינות. מומלצת לארוחת ערב משפחתית או לבראנץ' משודרג

המרכיבים ל 6-8:
- 1 קוטג' תנובה 5% או 9%
- 1 גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 1 מיכל שמנת חמוצה תנובה 9% או יותר
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה)
- 400 גרם תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשר מסונן פרוס
- 1/2 כוס פתיתי עמק או פתיתי גאודה "עמק" או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים בקערה קוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים לבלילה אחידה.
-
02.
מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה קמח, אבקת אפייה ועשבי תיבול. טורפים היטב, יוצקים לתבנית ואופים כ-10 דקות עד שפני המאפה יציבים ויבשים.
טיימר מופעל
-
03.
למחצית השנייה מוסיפים ארטישוק ופתיתי גבינה ומערבבים. בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית על שכבת הבסיס החצי אפויה ומחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות של אפייה עד שפני הפשטידה מזהיבים. מגישים חם.
טיימר מופעל