פשטידת ארטישוק וגבינות- שילוב טעמים מעולה | השף הלבן

פשטידת ארטישוק וגבינות

סידרנו לכם מתכון לפשטידה קלילה עם שתי שכבות ושילוב טעמים מעולה של ארטישוק וגבינות. מומלצת לארוחת ערב משפחתית או לבראנץ' משודרג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת ארטישוק וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 קוטג' תנובה 5% או 9%
  • 1 גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 1 מיכל שמנת חמוצה תנובה 9% או יותר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 3 ביצים
תוספת לבסיס:
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה)
תוספת לשכבת ארטישוק:
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשר מסונן פרוס
  • 1/2 כוס פתיתי עמק או פתיתי גאודה "עמק" או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים בקערה קוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים לבלילה אחידה.

  • 02.

    מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה קמח, אבקת אפייה ועשבי תיבול. טורפים היטב, יוצקים לתבנית ואופים כ-10 דקות עד שפני המאפה יציבים ויבשים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    למחצית השנייה מוסיפים ארטישוק ופתיתי גבינה ומערבבים. בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית על שכבת הבסיס החצי אפויה ומחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות של אפייה עד שפני הפשטידה מזהיבים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.