טארט אנטיפסטי וגבינת פרומעז
טארט אנטיפסטי עם שילוב טעמים מושלם שישמח את כל האורחים בחג. מתכון נפלא של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות שכדאי לנסות

המרכיבים ל 2 טארטים בינוניים:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות מופשר
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
- 3-2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות בעובי כ-1 ס"מ
- 3-2 קישואים פרוסים לעיגולים בעובי כ-1 ס"מ
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- מלח ופלפל
- 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז COLLECTION חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ או פרומעז בצל ועירית או פרומעז שום פלפל אדום ובצל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
-
02.
המלית: מסדרים את הירקות בתבנית, מברישים בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
-
03.
קולים את הירקות 10-8 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים ומניחים לצינון. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
מקמחים קלות את משטח העבודה. פורסים עליו את הבצק ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. בעזרת סכין חורצים בכל ריבוע בצק שוליים ברוחב 2-1 ס"מ. מניחים כל חלק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מסדרים כ-1/3 מפרוסות הגבינה על גבי תחתיות הבצק ומורחים אותן לשכבה דקיקה. מסדרים את הירקות ואת יתרת פרוסות הגבינה על הבצק בצורה חופשית.
-
05.
אופים 25-20 דקות, עד שהירקות והבצק מזהיבים. מגישים חם.
טיימר מופעל
הידעת?
טיפ: לגרסה טבעונית – משתמשים בבצק עלים רגיל ובחתיכות פלח בסגנון גאודה במקום גבינת הפרומעז. הטעם והמרקם מעט ישתנו, אבל התוצאה תהיה טעימה לא פחות.