פוקצ’ה עם גבינת חרמון מוגשת עם ממרח פלפלים
מאפה טעים ומושקע שמכינים ברבע שעה של עבודה – מומלץ להגיש את הפוקצ'ה עם ממרח פלפלים וגבינה ביתי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
לפוקצ’ה:
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 5 כפות שמן זית
- 30 גרם שמרים
- 1/3 1 כוס מים פושרים
למלית:
- 6 פלפלים בצבעים, חצויים ומטוגנים
- 200 גרם גבינת חרמון
- פיראוס מפוררת
- עלי טימין
- 6 כפות שמן זית
לממרח פלפלים וגבינה:
- 5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
- 4 שיני שום קלופות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 150 גרם גבינה לבנה 5%
הוראות הכנה:
-
01.
לפוקצ’ה: שמים בקערה את כל המרכיבים פרט למים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים ומתפיחים שוב.
טיימר מופעל
-
02.
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים משטחים כל כדור לעלה עגול בקוטר 11 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה. מתפיחים 15 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180מעלות) ואופים את הפוקצ’ה 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
שמים מעל כל פוקצ’ה חצי פלפל אדום וחצי פלפל צהוב או ירוק , מעט גבינת חרמון פיראוס, טימין ושמן זית ואופים עוד 10-15 דקות עד שהפוקצ’ה מזהיבה. מגישים חם עם ממרח פלפל בגבינה.
טיימר מופעל
-
04.
לממרח פלפלים וגבינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לממרח אחיד.
הכנת? כאן מדרגים