מתכון פוקצ'ה ביתית עם שום | השף הלבן

פוקצ'ה ביתית עם שום

פוקצ'ת שום טעימה באפייה ביתית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ה ביתית עם שום

המרכיבים ל6-4 מנות:

  • 250 גרם קמח תופח
  • 1/3 1 כפית מלח דק
  • 3 כפות שטוחות של יוגורט
  • 100 מ"ל מים פושרים
  • 50 גרם חמאת תנובה, רכה
  • שום גבישי דק
  • מלח גס
  • קערית עם מעט שמן זית וחומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  • 01.

    לשים לבצק את הקמח עם המלח ולאחר ערבוב, מוסיפים את היוגורט ולאחר מכן את המים. בעזרת הידיים לשים לבצק אחיד אך מעט דביק. מכסים במגבת נקייה ומשאירים על השיש כשעה וחצי.

  • 02.

    מחממים את הגריל העליון בתנור לחום מקסימלי וממקמים את התבנית ריקה, בקומה העליונה ביותר. מחממים את התבנית היטב לפני הנחת הבצק.

  • 03.

    מחלקים את הבצק לשני חלקים.על השיש מפזרים מעט קמח רגיל.בעזרת מערוך שעליו מעט קמח מרדדים כל כדור לעלה מוארך בעובי של חצי ס"מ ומעל מפזרים מהשום ומהמלח הגס, בעזרת היד דוחסים מעט את המלח לתוך הבצק.

  • 04.

    מורחים חמאה רכה מעל ומיד מניחים על התבנית הלוהטת.

  • 05.

    אופים כדקה וחצי עד שתי דקות לערך, לפי סוג התנור.

  • 06.

    כאשר הפוקצ'ות מקבלות צבע שחום ותופחות, הופכים אותן עם תרווד ומשאירים בתנור לדקה נוספת, מוציאים ומורחים שוב בחמאה.

  • 07.

    מגישים טרי עם שמן זית וחומץ בלסמי.

הכנת? כאן מדרגים
(622)