סופגניות מאפינס מלוחות אפויות
סופגניות מאפינס במליות מלוחות, חיבור מעניין בין בצק סופגניות למאפים מלוחים

המרכיבים ל 8 מנות:
- 1/4 כוס שמן קנולה
- מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים טרופות היטב במזלג
- 5 כפות מלאות קמח רגיל
- כפית אבקת אפייה
- כף סולת
- מלח לפי הטעם
- ממרח פלפלים בשום ועגבניה
הוראות הכנה:
-
01.
לערבב בכף עץ עד להתמזגות החומרים. הבלילה אמורה להיות דלילה, אין צורך להוסיף קמח.
-
02.
לצקת לתבניות 3/4 גובה מהבצק (אפילו קצת יותר כי הבצק אינו תופח), רצוי להשתמש בתבניות סיליקון.
-
03.
להניח על כל מאפינס כפית מלאה במלית המלוחה שבחרתם (שימו לב שהמלית לא תהיה דלילה).
-
04.
לאפות בחום 175 מעלות למשך 30 עד 40 דקות או עד שיזהיבו יפה.
טיימר מופעל
-
05.
לקרר. להעביר סכין בעדינות ולהפריד את המאפינס מהתבניח ולשלוף את המאפים החוצה.
-
06.
חימום לפני ההגשה: כחצי שעה לפני הארוחה מחממים תנור לחום 180 מעלות וסוגרים את החימום. מכניסים את המאפים מכוסים בעדינות בנייר כסף, סוגרים את דלת התנור, עד להגשה.