מתכון מקלות פרמזן מבצק פילאס - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מקלות פרמזן מבצק פילאס

מקלות גבינה עם טריק לחיתוך אחיד. האחידות חשובה לא רק ברמת הנראות, אלא גם כדי שהאפייה תהיה שווה. אם רוצים אפשר להחליף את הפרמזן בקשקבל או גבינה פיקנטית אחרת

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל24 מקלות:

לרכישה >>
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
  • ביצה טרופה
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: רשת של תנור, תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    פורסים יריעה מחצי גליל של בצק פילאס על נייר אפייה.

  • 03.

    חותכים את הבצק לרצועות בעזרת רשת של תנור: נועצים את הרשת לתוך הבצק ולאחר מכן חותכים לרצועות (על פי הסימונים של הרשת) בעזרת סכין או חותכן פיצה. מתקבלות 12 רצועות בעובי 2 ס״מ.

  • 04.

    מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית. מורחים את רצועות הבצק בביצה ומפזרים עליהן פתיתי פרמזן. מכינים באותו אופן את הבצק הנותר.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם החצי השני של יריעת הבצק.

  • 06.

    אופים 12 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 07.

    מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת או קופסה אטומה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)