פאי אישי של כרובית וקונפי שום עם גבינת קממבר
המרכיבים ל6 מנות אישיות:
- 3 כוסות קמח
- 300 גרם חמאת תנובה רכה
- 2 ביצים
- 2-3 כפות מים
- 12 שיני שום קלופות
- שמן זית לכיסוי
- גבעול רוזמרין או טימין (לא חובה)
- 1 שקית 600) גרם) כרובית מוקפאת סנפרוסט
- 1 פלח 125) גרם( גבינת קממבר COLLECTION תנובה
- 2 מכלי 500) מ״ל( שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 4 ביצים
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק:
-
02.
מעבדים יחד במעבד מזון, מיקסר עם וו לישה או בקערה את הקמח והחמאה לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצים והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, עד לקבלת כדור בצק. שומרים במקרר חצי שעה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומשטחים כל אחד מהם בתבנית פאי אישית. דוקרים מעט עם מזלג ושומרים במקפיא.
-
03.
מכינים את הקונפי:
-
04.
שמים את שיני השום בסיר הקטן ביותר שאפשר או בפינג׳אן. מכסים בשמן זית ומוסיפים את הרוזמרין או הטימין אם רוצים. מבשלים על האש הנמוכה והקטנה ביותר למשך 10-12 דקות, עד שהשיניים זהובות ורכות (ניתן להשתמש בשמן שנותר לרטבים וכדומה).
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הפאי:
-
06.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את תבניות הפאי, חותכים את גבינת הקממבר ל-6 חתיכות ומניחים כל חתיכה על בסיס הבצק. מתבלים את הכרובית במלח ופלפל. מסדרים שכבה אחת של כרובית מעל הגבינה ומניחים 2-3 שיני שום בכל פאי. מניחים שכבה שניה ומוסיפים עוד שן אחת או שתיים לפאי. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה עם הביצים ומתבלים במלח ופלפל לקבלת רוטב אחיד. יוצקים לתוך התבניות עד שהרוטב כחצי ס״מ מתחת לגובה הבצק. מעבירים לתנור ואופים למשך 20 דקות או עד שהבצק והמלית זהובים.
טיימר מופעל
-
07.
טיפ: לפאי הזה מתאימים המון סוגים של ירקות - ברוקולי, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה, זוקיני או תרד.