מיני מאפינס לבית הספר
לכבוד החזרה ללימודים – תומר אומנסקי מציג מתכון למיני מאפינס טעימים וקלים להכנה
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי
המרכיבים ל12 מנות:
מצרכים:
- 4 ביצים
- 120 מ״ל שמן (חצי כוס)
- 250 גרם קוטג׳ תנובה (גביע)
- 200 גרם יוגורט תנובה (גביע)
- 300 גרם פתיתי טריו של השף הלבן
- 280 גרם קמח (2 כוסות)
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
- כפית מלח
- תוספות שאוהבים: בטטה | זיתים | תירס | עגבניות שרי | פלפל אדום | פלפל צהוב | זוקיני | זיתי קלמטה | שומשום
גודל תבנית: תבנית מאפינס 12 יח' או 24 יח'
הוראות הכנה:
-
01.
נחתוך את הבטטה, הפלפלים והזוקיני לקוביות קטנות, נתבל במלח ושמן זית ונעביר לתבנית עם נייר אפייה.
-
02.
נאפה כ-20 דקות על 180 מעלות טורבו.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה נערבב את כל החומרים פרט לקמח ואבקת האפייה.
-
04.
נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונאחד.
-
05.
נעביר לתבנית מאפינס משומנת היטב (יוצאים 24 מאפינס גדולים או 48 מיני).
-
06.
נסדר את התוספות מעל, נפזר שומשום ונאפה כ20- דקות ב-180 מעלות טורבו.
הכנת? כאן מדרגים