מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל | השף הלבן

מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

למנה: 306 קלוריות / חלבון 15 גרם / פחמימות 58.5 גרם מתוכן סוכרים 8.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 2.25 מ"ג / נתרן 149 מ"ג / סיבים 8.5 גרם / סידן 33 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

המרכיבים ל8:

מצרכים:
  • 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות סנפרוסט
  • 8 דפי פילו מופשרים (288 גרם)
  • 5 בצלים סגולים קלופים וקצוצים
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6-7 שיני שום קצוצות
  • שמן זית למריחה על דפי הפילו
לרוטב יוגורט:
  • 1 גביע יוגורט תנובה 3%
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3-4 עלי נענע קצוצים
  • 1-2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים במים עד ריכוך מלא. מסננים היטב וסוחטים קלות.

  • 02.

    מאדים את הבצל החתוך על אש נמוכה עד להשחמה, מוסיפים את הסילאן/דבש לעוד דקה ומורידים מהאש.

  • 03.

    במעבד מזון או מיקסר ידני טוחנים 3/4 מכמות העדשים עד קבלת משחה.

  • 04.

    מערבבים עם העדשים השלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הבצל המקורמל.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לקירור.

  • 06.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בכף שמן זית.

  • 07.

    פורסים על משטח נקי דף פילו אחד. בעזרת מברשת, משמנים חצי מהדף בכף שמן זית ומקפלים לחצי.

  • 08.

    ממלאים במרכז הדף שלוש כפות מהתערובת ומקפלים בצורת מעטפה. הופכים ומניחים את המעטפה בתבנית כאשר הקיפולים כלפי מטה. בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות שני חריצים בחלקה העליון של כל מעטפה.

  • 09.

    מורחים את המעטפות בחצי כפית שמן זית ואופים בתנור במשך כ- 10 דקות או עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המצרכים לרוטב.

  • 11.

    להגשה: מעבירים כל מעטפת פילו לצלחת הגשה ויוצקים מעליה 2-3 כפות רוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(1)