מאפה לאבנה עיזים ותרד
מאפי פילו פריכים ממולאים במילוי תרד ולאבנה עיזים של פיראוס עם סלט עגבניות מרענן. מנה מושלמת לאירוח ולפינוק המשפחה והחברים
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לבצק:
- חבילת דפי פילו מצוננים/מופשרים
- 3/4 כוס שמן
למילוי
- 250 גרם לאבנה עיזים של פיראוס
- 200 גרם גבינה מגורדת (פתיתי גאודה/פתיתי טריו מיקס של השף הלבן)
- 70 גרם קמח (חצי כוס)
- 1 ביצה L
- 800 גרם מדליוני תרד קפואים
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת גדולה נטגן את מדליוני התרד עד לאידוי הנוזלים. נצנן היטב.
-
02.
בקערה נערבב את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
-
03.
ניקח עלה פילו, נבריש בשכנה דקה של שמן, נסדר לאורך שכבה דקה של מילוי ונגלגל לגליל.
-
04.
את הגליל נהפוך לשבלול ונעביר לתבנית אפייה.
-
05.
נבריש את כל השבלולים במעט שמן ונעביר לתבנית אפייה ל-30-35 דקות אפייה ב-180 מעלות טורבו.
טיימר מופעל
-
06.
אחרי האפייה נפזר מעל השבלולים סלט עגבניות ולאבנה.
הכנת? כאן מדרגים