מאפה לאבנה עיזים ותרד | השף הלבן

מאפה לאבנה עיזים ותרד

מאפי פילו פריכים ממולאים במילוי תרד ולאבנה עיזים של פיראוס עם סלט עגבניות מרענן. מנה מושלמת לאירוח ולפינוק המשפחה והחברים

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה לאבנה עיזים ותרד

המרכיבים ל10 מנות:

לבצק:
  • חבילת דפי פילו מצוננים/מופשרים
  • 3/4 כוס שמן
למילוי
  • 250 גרם לאבנה עיזים של פיראוס
  • 200 גרם גבינה מגורדת (פתיתי גאודה/פתיתי טריו מיקס של השף הלבן)
  • 70 גרם קמח (חצי כוס)
  • 1 ביצה L
  • 800 גרם מדליוני תרד קפואים
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת גדולה נטגן את מדליוני התרד עד לאידוי הנוזלים. נצנן היטב.

  • 02.

    בקערה נערבב את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.

  • 03.

    ניקח עלה פילו, נבריש בשכנה דקה של שמן, נסדר לאורך שכבה דקה של מילוי ונגלגל לגליל.

  • 04.

    את הגליל נהפוך לשבלול ונעביר לתבנית אפייה.

  • 05.

    נבריש את כל השבלולים במעט שמן ונעביר לתבנית אפייה ל-30-35 דקות אפייה ב-180 מעלות טורבו.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    אחרי האפייה נפזר מעל השבלולים סלט עגבניות ולאבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)