מאפי פילו דל קלוריות עם גבינות וקינמון
מאפים אישיים מתוקים וטעימים במיוחד. בזכות השימוש בגבינה רזה ובעלי פילו ללא שומן, מתקבלים מאפים דלי קלוריות, למרות שלא תרגישו בכך! מתכון נהדר לאירוח
המרכיבים ל30-35:
- ⅔ חבילת בצק פילו "מעדנות" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
- ספריי שמן (אפשר להחליף בחמאה מומסת לגרסה מעט יותר מושחתת)
- 500 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
- ¾ כוס סוכר לבן
- ביצה בגודל L
- כפית וחצי אבקת קינמון
- כפית תמצית וניל
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
להכנת המלית, טורפים היטב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
-
03.
על נייר אפייה פורסים עלה פילו ומרססים חצי ממנו (לרוחב) בשכבה דקה ואחידה של ספריי שמן. מקפלים מעליו את החצי השני כך שמתקבל עלה רחב.
-
04.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, פורסים את עלה הפילו לארבעה מלבנים.
-
05.
בעזרת שק זילוף או שתי כפיות מניחים מעט ממלית הגבינה בקצה הקצר יותר של המלבן ומגלגלים לצורת סיגר.
-
06.
מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם שאר העלים.
-
07.
מברישים את העלים בביצה טרופה ואופים במשך 20 דקות, או עד שהמאפים זהובים.
טיימר מופעל
-
08.
מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
השפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אחת ההמצאות היותר חשובות של מטבח זה הוא ללא ספק בצק פילו. הוא מאפשר לנו להכין בורקסים ואינספור מאפים שונים. אם גם אתם רוצים ללמוד להשתמש בבצק זה, יש לכם מזל. המתכון הבא יעזור לכם להתחיל להשתמש בבצק הפילו במנה קלה ומפנקת. מדובר במאפים אישיים מתוקים וטעימים במיוחד. בזכות השימוש בגבינה רזה ובעלי פילו ללא שומן, מתקבלים מאפים דלי קלוריות, למרות שלא תרגישו בכך! מתכון נהדר לאירוח