מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן בגבינת עיזים | השף הלבן

מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן בגבינת עיזים

המאפה עשיר ומושחת. נפלא כמנה ראשונה בארוחה חגיגית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן בגבינת עיזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 800 גרם תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
  • מלח
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 100 גרם גבינת "פרומעז" חתוכה לקוביות
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 15 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם פרוסות סלמון מעושן קפוא "דגי תנובה", מופשרות וחתוכות לרצועות קצרות
  • 3 כפות צלפים כבושים במלח (רצוי קטנים)
גודל תבנית: v

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים רותחים מומלחים קלות במשך 20 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ומצננים מעט. פורסים לפרוסות בעובי 6-5 מ"מ.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    בסיר שני מערבבים את השמנת עם גבינת הפרומעז מעל להבה בינונית עד שהגבינה נמסה והתערובת חלקה. מתבלים בפלפל ובמלח (¼-½ כפית. זכרו שהסלמון והצלפים מוסיפים מליחות).

  • 03.

    משמנים את כלי מרובע חסין חום 20x20 ס"מ בשליש מכמות החמאה המומסת. יוצקים 6-5 כפות רוטב על תחתית הכלי. מסדרים שליש מפרוסות תפוחי האדמה על תחתית הכלי. מפזרים עליהן חצי מכמות רצועות הסלמון וזורים כף צלפים (צלפים גדולים כדאי לחצות). יוצקים שליש מכמות הרוטב. חוזרים  על הנחת השכבות פעם נוספת. מכסים בפרוסות תפוחי האדמה הנותרות, זורים צלפים ויוצקים את הרוטב הנותר. מטפטפים למעלה את החמאה המומסת הנותרת.

  • 04.

    מכסים את הכלי בנייר אפייה ומהדקים מעליו רדיד אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון) במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 30 דקות נוספות או עד שפני המאפה מזהיבים יפה. מגישים חם. (אפשר להכין כמה שעות מראש, לשמור במקרר ולחמם מחדש לפני ההגשה.)

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)