מתכון מאפה מנגולד וגבינות | השף הלבן

מאפה מנגולד וגבינות

מאפה מנגולד וגבינות

מאת: מיכל אנגלנדר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מאפה מנגולד וגבינות

המרכיבים ל8-10 מנות תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 – 1 כפות מים קרים
למלית:
  • 2 פלפלים אדומים חצויים
  • 1 פלפל צהוב חצוי
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 חבילת מנגולד ( כ- 10 גבעולים )
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת של פעם 27%
  • 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9% "תנובה"
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    שמים במעבד מזון קמח חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורים. מוסיפים ביצה ואם יש צורך מים ומעבדים לקבלת כדור בצק אחיד. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית והדפנות ומקררים שעה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מסדרים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. מורחים אותם בשמן זית, מתבלים במלח ואופים עד שהפלפלים רכים, מוציאים מהתנור. מכניסים לתנור את התבנית עם הבצק, אופים עד להזהבה קלה מוציאים מהתנור. מורידים את חום התנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 04.

    חותכים את הפלפלים לרצועות רחבות ושמים על הבצק. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים דק. שמים בקערה יחד עם הבצלים הירוקים, שמנת לבישול, שמנת של פעם, גבינת תנובה, קולאז’ קשקבל, ביצים וקמח. מתבלים במלח ובפלפל וטורפים היטב, יוצקים לתבנית.

  • 05.

    אופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(131)