לחמניות גבינה, זיתים וברוקולי
דרך נהדרת להוסיף בסתר ירק לארוחת ערב של ילדים שנרתעים מאכילת ירקות. פתיתי הברוקולי לא מורגשים והלחמניות טעימות ונחטפות
חלבי
סוג מתכון
צילום: יהודית אביב
המרכיבים ל12 מאפינס קטנים או 6 גדולים:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי של "סנפרוסט"
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס זיתים ירוקים
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
- 150 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס"
- 100 גרם גבינת שמנת "נפוליאון"
- 100 גרם פתיתי גבינת עמק "תנובה"
- 1/4 כוס שמן זית
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1.5 כוסות קמח רגיל/כוסמין
- שקית אבקת אפייה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 50 גרם תערובת גרעינים לא קלויים (לא חובה, לא מתאים למתכון שמיועד לילדים)
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הברוקולי במסננת צפופה ושוטפים תחת ברז מים עד שהפתיתים מופשרים. מסננים היטב ומייבשים עם מגבת מטבח.
-
02.
שמים בקערה גדולה את כל החומרים לפי סדר כתיבתם ומערבבים היטב עם כף. מעבירים את התערובת לשקית זילוף שתקל מאוד על המזיגה לתבניות.
-
03.
משמנים היטב תבניות מאפינס בשמן זית.
-
04.
מזלפים מהתערובת לתבניות - ממלאים את התבניות כמעט עד הסוף.
-
05.
מפזרים גרעינים מעל הלחמניות.
-
06.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הלחמניות 30-40 דקות עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים היטב ומגישים. מומלץ להגיש עם סלט ירקות או ירקות חתוכים גס.
הכנת? כאן מדרגים