חלה מתוקה
מאפה ערב לחך שקשה לסרב לו

המרכיבים ל 2 חלות:
- 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
- 1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גר')
- 2 כפות סוכר
- 2 ביצים (גודל M)
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה
- חלב - עד 1/2 כוס בטמפ' החדר (125 מ"ל)
- ביצה טרופה למריחה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערת מערבל עם וו-לישה, קמח ושמרית, (במקרה של שימוש בקוביה, יש לפורר או להמיס בחלב), מוסיפים סוכר, חמאה, חלב וביצים ולשים במהירות איטית דקה אחת. מוסיפים מלח.
-
02.
ממשיכים ללוש 7 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
טיימר מופעל
-
03.
מקמחים מעט את הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים אותו לשני חלקים. כל חלק מחלקים לשלושה כדורים ומגלגלים כל כדור לרצועה חלקה.
-
05.
קולעים מהרצועות שתי חלות בתנועות שתי וערב, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר לפחות שעה.
-
06.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
07.
מברישים את החלות בעדינות בביצה הטרופה ומכניסים לתנור. אופים כ-30 עד שהתחתיות שלהן שחומות ויציבות.