חלת בייגלה ירושלמי במילוי תרד וגבינות
חלת גבינות חגיגית בהשראת הבייגלה הירושלמי האהוב! המתכון של רחלי קרוט שעושה מחווה למאפה ששום טיול בירושלים לא שלם בלעדיו וישדרג לכם את סוף השבוע הקרוב

המרכיבים ל 3 חלות:
- 1 קילו קמח לבן
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1 ביצה L
- 2 ו-1/2 כוסות (600 מ"ל) מים
- 4 כפות שמן זית
- ¾ שקית (150 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 100 גרם פטה כבשים 20% "פיראוס"
- 100 גרם פרומעז "COLLECTION"
- 1/4 חבילה מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים וסחוטים מנוזלים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות שומשום לבן
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, ביצה ומים ולשים במשך 3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים שמן זית ומלח ולשים במשך 5 דקות נוספות על מהירות בינונית עד שנוצר בצק גמיש.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים במגבת או ניילון ומעבירים למקרר למשך הלילה. אפשר להתפיח גם בחוץ למשך שעה אבל יותר נוח לעבוד עם הבצק כשהוא קר.
-
04.
להכנת המילוי: מערבבים ביחד תרד סחוט, מוצרלה, פטה פרומעז ופלפל שחור. מערבבים היטב.
-
05.
ממלאים: מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות ויוצרים מכל בצק רצועה כמו של חלה.
-
06.
מרדדים את הרצועה, על משטח מקומח היטב, למלבן צר וארוך – משטחים את הרצועה.
-
07.
מניחים פס מהמילוי באמצע וסוגרים לגליל סגור היטב כדי שהגבינה לא תברח לגמרי החוצה.
-
08.
מניחים את השומשום על צלחת מאורכת, או צלחת מלבנית, ומרטיבים מעט את הבייגלה הממולא במים כך שהחלק החיצוני שלו יהיה קצת דביק. כן, אין בעיה להרטיב את הבצק מתחת למים זורמים במשך שנייה.
-
09.
מגלגלים בתוך השומשום ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
-
10.
עכשיו כשיש לכם 16 רצועות קולעים אותן לצמות של החלה. אפשר לקלוע לחלות של 3 רצועות, של 4 רצועות או של 5 או מה שאתם אוהבים.
-
11.
מניחים להן לנוח במשך 15 דקות (אין צורך ביותר, אנחנו רוצים מרקם של בייגל ולא של חלה רכה).
טיימר מופעל
-
12.
אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהחלות בייגלה זהובות מאוד. בינתיים, מערבבים בכוס שמן זית ומלח ומיד כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותם בשמן.
טיימר מופעל