״בורקס״ מתוק במילוי גבינה
בצק עלים מקורמל קלות עם מילוי גבינה חלבי ועדין. נראה כמו בורקס, אבל מפתיע במתיקותו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 20 מאפים:
- 300 גרם בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 חלמון ביצה טרוף למריחה
- אבקת סוכר לבזיקה
למלית
- 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת 'כנען' מסדרת "השף הלבן"
- 250 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפיה 5% מסדרת "השף הלבן"
- 150 גרם סוכר
- חלמון ביצה
- 50 גרם אבקת שקדים
- 50 גרם צימוקים מושרים בכף רום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים במעבד מזון את כל חומרי המלית, מלבד הצימוקים. לאחר עיבוד קל מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב קלות.
-
02.
חותכים מבצק העלים ריבועים בקוטר 12 ס"מ.
-
03.
מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע בצק, מקפלים לחצי ומהדקים היטב. עוברים על שולי הבצק המהודקים במזלג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
04.
מורחים את חלקם העליון של הבורקסים בחלמון ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. ניתן לפזר גם שומשום על המאפים.
טיימר מופעל
-
05.
בוזקים מעל הבורקסים האפויים אבקת סוכר ומחזירים לתנור החם לעוד 1-2 דקות להתקרמלות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים