״בורקס״ מתוק במילוי גבינה
בצק עלים מקורמל קלות עם מילוי גבינה חלבי ועדין. נראה כמו בורקס, אבל מפתיע במתיקותו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 מאפים:
- 300 גרם בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 חלמון ביצה טרוף למריחה
- אבקת סוכר לבזיקה
למלית
- 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת 'כנען' מסדרת "השף הלבן"
- 250 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפיה 5% מסדרת "השף הלבן"
- 150 גרם סוכר
- חלמון ביצה
- 50 גרם אבקת שקדים
- 50 גרם צימוקים מושרים בכף רום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים במעבד מזון את כל חומרי המלית, מלבד הצימוקים. לאחר עיבוד קל מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב קלות.
-
02.
חותכים מבצק העלים ריבועים בקוטר 12 ס"מ.
-
03.
מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע בצק, מקפלים לחצי ומהדקים היטב. עוברים על שולי הבצק המהודקים במזלג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
04.
מורחים את חלקם העליון של הבורקסים בחלמון ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. ניתן לפזר גם שומשום על המאפים.
טיימר מופעל
-
05.
בוזקים מעל הבורקסים האפויים אבקת סוכר ומחזירים לתנור החם לעוד 1-2 דקות להתקרמלות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים