אמפנדס פיצה טבעוני
רוצים לשדרג את שולחן החג? קבלו מתכון מהיר במיוחד לאמפנדס טבעוניים מושלמים לשבועות! מתכון מתוך המדריך המצולם של שקמה יעקבי למאפים טבעוניים שכדאי לכם לנסות

המרכיבים ל 8:
- 2 כוסות קמח לבן
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס מים רותחים
- ½ כוס שמן זית
- 1 כוס רוטב עגבניות (לבחירתכם)
- 1 כוס פלח בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE" מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה.
-
02.
לשים לבצק רך ואחיד, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
04.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
-
05.
מניחים כפית רוטב וכפית גבינה במרכז כל עיגול בצק.
-
06.
סוגרים את העיגול לצורת חצי ירח ומהדקים היטב את הדפנות בעזרת מזלג.
-
07.
מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
08.
מושחים בשמן זית ומפזרים מעל סומסום.
-
09.
אופים 25-35 דקות עד שהמאפים יציבים.
טיימר מופעל