תבחשו ותחגגו – מתכונים לעוגות בחושות לחג השבועות
כמו כל חג יהודי אחר בלוח השנה, גם שבועות מצטיין בארוחות המשפחתיות והחברתיות שמגיעות איתו. אחרי כל המנות החלביות השונות, הסלטים המרעננים והיין החגיגי, אין דרך טובה יותר לסיים את ארוחת החג מאשר קינוח מתוק שמסיים את הארוחה עם קריצה. מאחר וההכנות לקראת האירוח רבות וכוללות מנות רבות שיספיקו לכל האורחים, השקעה בקינוח מפנק יכולה להיות מעייפת ומתישה. הפתרון המושלם לכך הוא בחירה בקינוח קל ומהיר להכנה במיוחד.

עוגת גבינה בחושה
אמרתם עוגות בחושות? אמרתם עוגת גבינה אפויה. זאת ככל הנראה אחת העוגות הפופולריות ביותר, שמתאימה במיוחד לחג השבועות, הלוא הוא חג הגבינות.
ערבבו בקערה גבינה לבנה 9%, סוכר, חמאה מומסת וסוכר וניל. לאחר קבלת תערובת אחידה, הוסיפו ביצים וקמח. ודאו שלא נוצרים גושים וערבבו היטב עד שהקמח נטמע כולו בבלילה.
העבירו את הבלילה לתבנית ואפו בתנור שחומם לחום של 180 מעלות. כשהעוגה מתקררת ומתייצבת, תוכלו להוסיף טוויסט טעים – צפו אותה בשכבה עבה של גבינת שמנת, ולפניכם עוגה גבינתית ביותר!
עוגת לוטוס בחושה
לוטוס הוא ממרח שפשוט אי אפשר שלא לאהוב. עוגת לוטוס לסיום הארוחה היא קינוח יוצא דופן בשבועות, שישאיר לכולם זיכרון מתוק.
בקערה הקציפו ביצים וסוכר הוסיפו ממרח לוטוס, שמנת מתוקה, חמאה ממוסת, תמצית וניל, קמצוץ מלח וקמח תופח. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
העבירו את הבלילה לתבנית שאותה שימנתם או ציפתם מראש, והכניסו לתנור עד להזהבת החלק העליון. בדקו שהיא מוכנה על ידי נעיצת שיפוד במרכזה, אם אין פירורים היא מוכנה.
אחרי האפייה כשהמנה מצטננת, מרחו מעליה שכבה עבה של ממרח לוטוס ופזרו אבקת סוכר מעל לקישוט.
עוגת תפוזים בחושה
התוספת הפירותית שבתפוזים משתלבת נפלא במאפים מתוקים בחושים, כך שנוצר קינוח מפתיע ומרענן.
בקערה ערבבו ביצים וסוכר. הוסיפו חמאה מומסת ומיץ תפוזים טבעי והמשיכו לערבב. כעת, הוסיפו מצרכים יבשים: קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג. ערבבו כך שלא יוותרו גושים, והתערובת תהיה כולה חלקה ונוזלית.
העבירו את הבלילה לתבנית ששימנתם או ציפיתם בנייר אפייה, והכניסו לתנור המחומם.
כדי להעמיק את הטעם התפוזי, תוכלו להוסיף גרידת תפוז כקישוט מעל העוגה, או כתוספת בתוך הבלילה שלה.
עוגת בננה וחמאת בוטנים בחושה
השילוב האלוהי שבין בננה לחמאת בוטנים הוא הצלחה ידועה לכל. מהשילוב המופלא ניתן ליצור גם עוגה בחושה, מסוג שלא טועמים כל יום.
בקערה ערבבו ביצים וסוכר. הוסיפו תמצית וניל, חמאה מומסת, מעט מיץ תפוזים, חמאת בוטנים ובננה (שאותה מומלץ למעוך מראש). בהדרגה, הוסיפו קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה. לתערובת תוכלו להוסיף גם שבבי שוקולד צ'יפס או שברי אגוזים, לשדרוג העוגה.
אל תבניות אינגליש קייק משומנות מראש, שפכו את הבלילה, והכניסו לתנור החם עד להתייצבות מלאה.
לפני ההגשה, צפו את המנה בשכבה עבה של חמאת בוטנים, ופזרו שברי אגוזים או בוטנים כקישוט מעל.
עוגת שוקולד בחושה
היא אומנם אחת המנות הפופולריות ביותר לקינוח, אך בגרסה הבחושה, המפתיעה והפחות מוכרת, תוכלו להכין אותה תוך כמה דקות בלבד וליהנות מטעם שוקולדי נהדר: ערבבו בקערה ביצים, וסוכר, אליהם הוסיפו גם חמאה מומסת, שמנת חמוצה וחלב אחרי ערבוב יסודי. בהדרגה, הוסיפו קמח, אבקת אפייה, שוקולית או קקאו- וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
את התערובת, שפכו לתבנית משומנת והכניסו לתנור שחומם מראש לחום בינוני. כמה דקות לפני שהעוגה מוכנה, הכינו לה ציפוי- המיסו שוקולד חלב (אפשר גם מריר) עם מעט שמנת, ושפכו על חלקה העליון בדיוק כשהיא יוצאת מהתנור. השוקולד החם יחלחל בתוך העוגה ויהפוך אותה לרכה, נימוחה ואקסטרה שוקולדית. לסיום קשטו אותה עם סוכריות צבעוניות , והגישו.
עוגת אלפחורס בחושה
אלפחורס, העוגייה הדרום אמריקאית המתוקה, זוכה לרוב טעמה בזכות ריבת החלב וציפוי הקוקוס. כך גם הקינוח הבחוש הזה, המבוסס כולו על הממתק האהוב.
בקערה ערבבו ביצים, סוכר וניל וסוכר לבן. הוסיפו חמאה מומסת, ממרח ריבת חלב וחלב, והמשיכו לערבב. בהדרגה, תוך כדי ערבוב, הוסיפו קמח, קורנפלור וקוקוס.
את הבלילה העבירו לתבנית עגולה משומנת או מכוסה עם נייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש.
כשהעוגה מתקררת ומתייצבת, חתכו אותה בזהירות לרוחב. מרחו שכבה עבה של ממרח ריבת חלב, ופזרו קוקוס. סגרו אותה עם חלקה העליון, שאותו קשטו גם כן בריבת חלב וקוקוס.
