שלושה מתכונים מנצחים לעוגות דבש שמכינים בקלי קלות | השף הלבן

שלוש עוגות דבש שמכינים בקלי קלות

עוגת דבש בסיום ארוחת ראש השנה מתבקשת ממש כמו סופגניות בחנוכה או מצות בפסח. כולם מחכים לה, מתכוננים להגעתה וטעמה כבר עומד על קצה הלשון. בין אם ארוחת החג נערכת אצלכם ובין אם הוזמנתם להתארח אצל בני משפחה או חברים, תמיד כדאי שתהיינה כמה עוגות דבש שונות שיקלעו לטעמם של כול הסועדים.

מאת: עורך השף הלבן
שלוש עוגות דבש שמכינים בקלי קלות

עוגת דבש בסיום ארוחת ראש השנה מתבקשת ממש כמו סופגניות בחנוכה או מצות בפסח. כולם מחכים לה, מתכוננים להגעתה וטעמה כבר עומד על קצה הלשון. בין אם ארוחת החג נערכת אצלכם ובין אם הוזמנתם להתארח אצל בני משפחה או חברים, תמיד כדאי שתהיינה כמה עוגות דבש שונות שיקלעו לטעמם של כל הסועדים.

עוגת דבש בחושה בקלי קלות

אין כמו עוגת דבש קלאסית. עוגה בחושה, פשוטה, קלה ומהירה להכנה. היתרון בעוגה בחושה הוא שאין צורך בטכניקות מורכבות, הוראות מיוחדות שיש לעקוב אחריהן או התעסקות נפרדת בכל מרכיב, פשוט מערבבים הכול יחד ואופים.

נקציף ביצים וסוכר לקרם סמיך ונוסיף אליו את שאר מרכיבי העוגה – חלב, שמן, אבקת אפייה, דבש כמובן, תמצית וניל קינמון ומעט מלח. נערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואז נוסיף גם קמח ונמשיך בערבוב עד שייטמע לחלוטין. תמצית הווניל והקינמון יעניקו לעוגה ארומה נהדרת שאין מגרה ממנה לאכילה.

את תערובת העוגה נעביר לתבנית קוגלהוף משומנת היטב (שהרי עוגת דבש מסורתית מוגשת בצורת קוגלהוף), גם אם נשתמש בתבניות אינגליש קייק, הטעם יישאר נהדר. נכניס את העוגה לתנור למשך 45 דקות עד שעה. לפני שנוציא אותה, נכניס קיסם ונבדוק אם התערובת התייצבה והעוגה נאפתה היטב. אם לא, נמשיך באפייה עוד כמה דקות ונבדוק שוב. כאשר העוגה מוכנה, נוציא מהתנור ונניח לה להצטנן בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה נהפוך את התבנית על צלחת הגשה כך שהעוגה תונח עליה, ונפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.

עוגת דבש בניחוחות של הודו

לכאורה אין קשר בין עוגת דבש יהודית וארץ־ישראלית לבין ניחוח הודו והמזרח הרחוק. אך השילוב ביניהם, המתבטא בהוספת צ'אי מסאלה, יוצר טעם אקזוטי ומיוחד שאי אפשר להתעלם ממנו. גם העוגה הזו היא על בסיס עוגה בחושה. נערבב בקערה קמח תופח ואבקת סודה לשתייה. בקערה נפרדת נערבב ביצים, שמן, דבש, סוכר, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן. לקערת הקמח נוסיף את התערובת הרטובה ונערבב, ואז נוסיף תה צ'אי מסאלה רותח. את התה נוסיף בכמה פעימות ולאט, כדי שהביצים לא תתבשלנה. אל התערובת נוסיף כמה תמרים מסוג מג'הול לחים פרוסים לטבעות. את התערובת נעביר לתבנית קוגלהוף משומנת ונאפה כ-45 דקות עד שהיא מוכנה. נצנן את העוגה לטמפרטורת החדר לפני שנגיש. את העוגה הזו נוכל לשמור בכלי אטום למשך שבוע עד עשרה ימים, כך שנוכל ליהנות ממנה בכל ימי החג ואף לאחריו.

ונהפוך הוא – עוגת דבש ותפוחי עץ

אין ספק שאחד השילובים הטובים והמוצלחים שיש לעוגת דבש הוא עם תפוחי עץ ירוקים חמצמצים במידה הנכונה, כך שישלימו את המתיקות של הדבש. לעוגה הזו יש גם טוויסט, והוא שיש להפוך אותה בעת ההגשה כך ששכבת התפוחים תראה לעין, בעוד שבזמן האפייה התפוחים נמצאים בתחתית התבנית.

כדי לשמור על כך שתפוחי העץ לא יידבקו לתבנית העגולה, נרפד אותה בנייר אפייה שנחתוך מראש לגודל המתאים. נקלף תפוחי עץ ונפרוס אותם לפרוסות דקות, נסדר בתחתית ונפזר מעל קצת סוכר חום מעורבב עם קינמון. בקערת מיקסר גדולה נערבב ביצים, סוכר, סוכר חום, שמן, דבש, קוביות תפוחי עץ שנשארו מסידור התבנית (את הפרוסות שנותרו נחתוך לקוביות קטנות וננצל גם אותם), קינמון, אבקת אפייה וקמח. נערבב הכל יחד לבלילה סמיכה ואחידה ונשפוך מעל תפוחי העץ.

את העוגה נכניס לתנור למשך שלושת רבעי שעה בערך, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב יפה. גם את העוגה הזו נוכל לבדוק באמצעות קיסם מכיוון שגם זו גרסה של עוגה בחושה. כאשר העוגה מוכנה נוציא אותה ונקרר בחוץ. לפני ההגשה נהפוך אותה על צלחת הגשה, נקלף בעדינות את נייר האפייה ונבזוק מעליה אבקת סוכר.

מגוון עוגות הדבש הגדול יאפשר לכל אחד למצוא את המתכון האהוב עליו. בין אם הטעם הוא הקובע ובין אן דווקא זה המתכון הפשוט והקל, ואולי זה בכלל הניחוח העולה מהתנור בעת האפייה של עוגה מסוימת שמעורר את החושים ומתפשט ברחבי הבית. לא משנה מה הסיבה, תמיד תהיה עוגת דבש מיוחדת וטעימה מספיק, שיהיה כיף לחזור אליה בכל שנה מחדש, ותמיד יהיה מתכון חדש ומאתגר להתנסות בו.

שלוש עוגות דבש שמכינים בקלי קלות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.