קינוחים בניחוח חו"ל
אחד מהפינוקים האולטימטיביים בחיים זו חופשה מרעננת בחו"ל. נופים משגעים, חוויות חדשות וכמובן מטעמים מקומיים. ואם כבר בפינוקים עסקינן, גם קינוחים הם חוויה שכולם אוהבים. אתם לא חייבים לנסוע לחו"ל כדי ליהנות מהשילוב השמימי בין השניים. אספנו עבורכם מספר קינוחים מרחבי העולם שאתם פשוט חייבים לנסות לחוויית הפינוק המושלמת.

קרפ צרפתי
המטבח הצרפתי הביא לשולחן אין ספור מאכלים ומתוקים אייקוניים, והקרפ הצרפתי ללא ספק נמצא בראש הרשימה. לבצק המתוק והאוורירי תוכלו להוסיף את התוספות האהובות עליכם. זו מנה שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד וההכנה פשוטה מאין כמוה. כך תכינו את הקרפ הצרפתי המושלם:
בקערה מערבבים יחד קמח, חלב, שמן, סוכר וניל, תמצית וניל וביצה. לגרסת הפרווה פשוט החליפו את החלב במים. במחבת מניחים גוש חמאה קטן או מעט שמן ומחממים לחום בינוני. על גבי המחבת החמה יוצקים באמצעות מצקת מעט בלילה ומסובבים עד שהבלילה מכסה בשכבה דקה את המחבת כולה. לאחר כחצי דקה שולי הקרפ יתייבשו ויתמצקו. הופכים את הקרפ לצידו השני בעזרת מרית ומוסיפים לטגן. בסיום מניחים את הקרפ על צלחת. ממשיכים כך עם שארית הבלילה.
ניתן להוסיף ממרחים שונים כמו: ריבה, שוקולד, חמאת בוטנים ועוד. לתוספת מרקם הוסיפו מקופלת מפוררת, אגוזים או שוקולד קצוץ.
ופל בלגי
מאז המצאתו הוופל הבלגי עשה את דרכו לשלל מדינות ברחבי העולם וגם בישראל הוא זוכה להצלחה מסחררת. אם אתם רוצים ארוחת בוקר חגיגית ומתוקה, זו הבחירה הטבעית בהחלט. בדומה לקרפ הצרפתי גם לוופל הבלגי תוכלו להוסיף שלל תוספות מתוקות ומהנות. לשם ההכנה תצטרכו מכשיר להכנת וופל, אך מדובר ללא ספק בהשקעה משתלמת. כך מכינים:
בקערה גדולה טורפים יחד חמאה מומסת, אבקת סוכר, סוכר וניל, ביצים ומלח, עד להמסה מוחלטת של אבקת הסוכר. כעת מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים חלב וטורפים פעם אחרונה לקבלת תערובת אחידה.
כעת מחממים את המכשיר להכנת וופל ויוצקים בלילה לתוך המכשיר החם. סוגרים ומניחים למשך כארבע דקות, עד שמתקבל ופל זהוב. בסיום ניתן להגיש עם כל תוספת שרוצים, כמו: סירופ שוקולד, קצפת, פירות או גלידה.
גלידה איטלקית
במדינה חמה כמו שלנו אין קינוח הולם יותר מאשר גלידה מתוקה ומצננת. מקורה של הגלידה הוא כמובן באיטליה, המצטיינת בשלל מטעמים כובשי לבבות. כדי להכין גלידה בבית אתם ממש לא חייבים לרכוש מכונת גלידה יקרה. כך תוכלו לעשות זאת בקלות:
מקציפים יחד סוכר ומכל שמנת צמחית להקצפה, מוסיפים לתערובת ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף. לתערובת מוסיפים חמאת בוטנים ומעט בוטנים קלויים. מקציפים פעם נוספת עד לקבלת קציפה אחידה. שופכים את התערובת לקערה או לקעריות אישיות ומכניסים למקפיא. לאחר כשעה ממיסים שוקולד מריר ומזגגים מעל לגלידה הקפואה. מעטרים בשברי בוטנים קלויים ומכניסים שוב למקפיא עד להגשה.
עוגיות אמסטרדם
אם מתחשק לכם קינוח מקורי במיוחד, זהו ללא ספק המתכון עבורכם. עוגיות אמסטרדם נימוחות ועשירות הפכו זה מזמן ללהיט שזכה לחשיפה גדולה גם ברשתות החברתיות, בשל המראה המפתה שלהן. בתוך בצק השוקולד המענג מסתתרת מלית שוקולד לבן מעלפת. אם תגישו את העוגיות הללו לאורחים שלכם, אין ספק שתזכו לתשבחות שלא נגמרות. כך תכינו את העוגיות המשגעות האלה:
בקערה בינונית ממיסים שוקולד מריר וחמאה. ניתן להמיס במיקרוגל או בבאן מארי. לתערובת מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב. מוסיפים ביצים וטורפים שוב להטמעה בתערובת. כעת מנפים קמח, אבקת קקאו וסודה לשתייה ומקפלים בעדינות אך ורק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר. את קערת בלילת העוגיות מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון והתייצבות במשך שעה.
בזמן הזה מחממים תנור לחום בינוני גבוה. מוציאים את תערובת בצק העוגיות מהמקרר ויוצרים כדורים גדולים ממנה. משטחים בעדינות כל אחד מהכדורים ובמרכזו מניחים פרלין שוקולד לבן או שתי קוביות שוקולד לבן המונחות אחת על גבי השנייה. עוטפים את השוקולד הלבן בבצק העוגיות, מכדררים שוב ומועכים קלות. מניחים בצורה מסודרת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים את העוגיות במשך כעשר דקות, עד להתייצבות שולי הבצק. העוגיות צריכות להיות רכות במרכזן. מומלץ להניח לעוגיות להצטנן מעט לפני ההגשה.
