עוגות של חורף
אם יש עונה שראוי לזלול בה עוגות לצד כוס קפה רותח או ספל תה לוהט, הרי שהחורף הוא לבטח העונה הזו. כשקר בחוץ, כשהטמפרטורות צונחות וכשמעטה אדים דק מכסה את החלונות, זה בדיוק הזמן להתכרבל עם השילוש הקדוש וליהנות מהחיים: פיג'מה מפנקת, כוס משקה חם ועוגה מנחמת. לפניכם מצעד עוגות החורף שלנו, שבו מככבות שלל עוגות בחושות שמחממות ומנחמות בעונה הקרה.

אם יש עונה שראוי לזלול בה עוגות לצד כוס קפה רותח או ספל תה לוהט, הרי שהחורף הוא לבטח העונה הזו. כשקר בחוץ, כשהטמפרטורות צונחות וכשמעטה אדים דק מכסה את החלונות, זה בדיוק הזמן להתכרבל עם השילוש הקדוש וליהנות מהחיים: פיג'מה מפנקת, כוס משקה חם ועוגה מנחמת. לפניכם מצעד עוגות החורף שלנו, שבו מככבות שלל עוגות בחושות שמחממות ומנחמות בעונה הקרה.
עוגת בננות
אזהרה: סביר להניח שמדובר בעוגת הבננות הכי טעימה שאכלתם אי פעם. היא מתוקה, אך לא משתלטת. לחה, אך לא רטובה – והכי חשוב: קלה להכנה להפליא, עם שכבת שמנת קטיפתית המעטרת את חלקה העליון. בקיצור, מושלמת.
להכנת עוגת בננות נשתמש בבננות יפות ובשלות, שאותן נמעך כהוגן ונניח בצד. נערבב בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח ונקציף בנפרד במיקסר חמאה וסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. נוסיף ביצים, נקציף בשנית ונאחד עם קערת הבננות המעוכות.
מוסיפים וניל ואת החומרים היבשים שערבבנו בתחילה והעוגה מוכנה להיכנס לתנור. 45 דקות אחר כך הבית יתמלא בניחוחות בננה נפלאים. להכנת שכבת הציפוי, נקציף יחד גבינת שמנת וחמאה במהירות גבוהה ונוסיף סוכר, וניל ומעט מלח עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מורחים את הציפוי על העוגה שהתקררה.
עוגת ג'ינג'ר
הג'ינג'ר הכתמתם הוא לא רק פצצת אנרגייה למערכת החיסון החורפית שלנו, אלא הוא גם משתלב נפלא בקינוחים ועוגות. הכירו את העוגה החורפית שתהפוך להיות החברה הכי טובה שלכם לחורף הקרוב: עוגת ג'ינג'ר רכה, ועשירה בטעמים ומתובלת להפליא הודות לשילוב בין קינמון, ציפורן וכמובן – ג'ינג'ר.
מתחילים בהקרמת סוכר וחמאה עד לקבלת מרקם חלק ועשיר, מוסיפים ביצים ומערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר ומעט מלח. מאחדים בין החומרים הרטובים והיבשים ומוסיפים מים חמים באיטיות. מערבבים באיטיות ומגישים עם קצפת בצד לשדרוג החוויה.
עוגת תפוזים נוסטלגית
יש משהו בשילוב בין התפוזים לחורף שמגרה את החושים כולם וגורם אפילו למחרימי העונה הקרה להתאהב מחדש. הרכות התפוזית, הטעמים העדינים והמרקם הרך של עוגת התפוזים הופכים אותה לאחד הקינוחים האהובים ביותר על ילדים ומבוגרים כאחד, והיא גם קלה מאוד להכנה. עד כמה קלה? נגדיר זאת כך: החלק המורכב ביותר בה הוא להפריד את הביצים בתחילת התהליך.
מתחילים בהקצפת חלבונים עם מעט מלח ומוסיפים סוכר בהדרגה, עד לקבלת שכבת מרנג קרמית, יציבה וגמישה. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, וניל, שמן, קליפות תפוזים ומיץ תפוזים טבעי עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את התערובת למרנג שבמיקסר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים אחר כבוד בתנור. מקשטים בקליפות תפוזים ובאבקת סוכר ונהנים!
עוגת גבינה וקראמבל אגוזים
אם השילוב בין עוגת גבינה לחורף נראה לכם תמוה למדי, אנחנו מזמינים אתכם לנסות ולהתאהב איתנו בעוגת הגבינה החלומית, המושחתת והקרמית הזו. משתלבת נהדר עם כוס קפה או תה ומפזרת בכל הבית ניחוחות נפלאים!
זוהי עוגת שכבות הדורשת מעט עבודה, אך השילוב בין השכבות השונות לבין ציפוי הקראמבל הקראנצ'י פשוט שווים את המאמץ.
מתחילים בניפוי קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה וערבובם יחד. בקערת מיקסר נקציף חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, נוסיף ביצים ונמתין עד לאיחוד. כעת נוסיף שמנת חמוצה ווניל עד לקבלת תערובת אחידה ונוסיף את החומרים היבשים. אל דאגה, כעת התערובת מעט דביקה וזה בסדר.
מורחים כמחצית מהתערובת הבצקית בתבנית אפייה משומנת ועוברים להכנת מלית השמנת. טורפים יחד גבינת שמנת, סוכר וביצה עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה, ומושחים אותה בעדינות על שכבת הבצק הראשונה. כעת עוברים לשכבה השלישית – שכבת האגוזים. להכנתה נערבב יחד בקערה אגוזי פקאן, סוכר חום, קמח וחמאה ונפזר באופן שווה על הבצק. אופים ונהנים!
עוגת שוקולד חמה
אם אתם מניחים שמדובר בעוגת שוקולד סטנדרטית וסתמית – טעות היא בידיכם! העוגה הזו משלבת בתוכה טעמי שוקולד עמוקים ועשירים, שכן אחד מרכיביה כולל שוקו חם. היא קלה מאוד להכנה, אינה דורשת שימוש במיקסר וכוללת שימוש בשתי קערות בלבד. בואו נתחיל!
נתחיל בערבוב קקאו ושוקו חם (בכל דרך שאתם אוהבים – ניתן עם חלב וניתן להשתמש באבקה ומים חמים בלבד) בקערה קטנה. בקערה גדולה נטרוף יחד ביצים, חמאה מומסת ווניל עד לאיחוד. נטמיע את קערת השוקולד פנימה עד לאיחוד ונוסיף קמח, סוכר, סודה לשתייה ומלח. ניצוק את התערובת לתבנית ונאפה. בתאבון!
