סלטים לפתיחת ארוחה – תוכן קולינרי | השף הלבן

סלטים לפתיחת ארוחה

כל מי שהכין ארוחה חגיגית, מושקעת ואיכותית התלבט בוודאי בנושא הסלטים שיפתחו אותה וילוו את הארוחה. מגוון הסלטים האפשרי הוא אין־סופי ותמיד רוצים לגוון, לחדש ולהפתיע את האורחים. סלט מוסיף לארוחה טריות, צבעוניות וטעמים רעננים. זו מנה שלא כדאי לוותר עליה ושזמן ההכנה שלה קצר יחסית ואינו מצריך טכניקות מורכבות או מתכונים מסובכים.

מאת: עורך השף הלבן
סלטים לפתיחת ארוחה

הבחירה מתוך מגוון הסלטים יכולה להיות בהתאם להעדפות אישיות, סגנון הארוחה, זמינות המרכיבים ואף העדפות הסועדים המוזמנים לארוחה. כדי שלא תאלצו לגשש ולחפש בין עשרות המתכונים השונים, אספנו לפניכם כמה אפשרויות קלות ומעניינות.

סלט כרוב בניחוח אסייתי

אם אתם מכינים ארוחה בסגנון טעמי המזרח, תוכלו לשלב בה את הסלט הזה שיעניק לה רעננות וישתלב עם שאר המנות. עיקר העבודה בסלט הוא חיתוך הכרובית לרצועות דקות יחסית שיהיה נעים להכניס לפה ולאכול. כדי להגיע לרוטב שיהיה בעל ניחוח אסייתי מערבבים סויה, חומץ אורז, שמן שומשום וסוכר חום. את הרוטב והכרוב מערבבים היטב ונותנים לטעמים לשקוע כחצי שעה לפני שמגישים. לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט שומשום קלוי לקישוט.

סלט יווני חתוך גס

מלך הסלטים הבלתי מעורער הוא כמובן הסלט היווני הפשוט, שכן הוא מכיל ירקות ישראליים שניתן למצוא בכל בית ובכל מכולת לאורך כל ימות השנה. הכנת הסלט אינה מורכבת כלל כאשר הסוד הוא בגבינה שאותה מצרפים לסלט. ניתן לבחור בגבינה בולגרית או פטה בהתאם להעדפתכם האישית.

מתחילים בחיתוך עגבניות, מלפפונים וגמבות לקוביות גדולות יחסית. יש מי שאוהבים להוסיף גם עלי חסה קרועים ביד אך אין חובה. מוסיפים חצאי טבעות של בצל סגול וזיתים שחורים או קלמטה מגורענים. לסיום מכניסים לסלט גם קוביות או פרוסות גבינה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומעל מוסיפים זעתר ביד נדיבה.

סלט חסה חמצמץ ורענן

סלטים ירוקים מעניקים לשולחן מראה רענן וטרי, הם מגרים את העין עוד לפני שהחלה הארוחה. סלט חסה מסוגים שונים מתובל במגוון גרעינים ואגוזים הוא תוספת נפלאה לארוחה. בוחרים שני סוגי חסות או עלים, כגון: חסה ערבית, עגולה, מסולסלת, עלי רוקט, בייבי וכדומה. חותכים אותם לרצועות רחבות יחסית ומניחים בקערה. במחבת קטנה קולים כמה סוגי פיצוחים כמו – גרעיני חמנייה או דלעת, פרוסות שקדים, אגוזי מלך או פקאן, שומשום ואף חמוציות. את הפיצוחים הקלויים מוסיפים לסלט ומתבלים עם מיץ לימון, שמן זית וחומץ בלסמי, מלח ופלפל.

סלט גזר חריף אש

אם אתם חובבי הטעם החריף, סלט זה יתאים לכם בוודאות. לסלט הגזר הזה ניתן לגרד גזר או להשתמש בשקית מוכנה של גזר מגורד. מוסיפים לו פלפל חריף ירוק חתוך לקוביות קטנות וכוסברה קצוצה. לצורך הכנת הרוטב מערבבים בצנצנת שמן זית, מיץ לימון, דבש, גרידת לימון, שום כתוש, מלח ופלפל. כאשר הרוטב מעורבב היטב שופכים אותו על הגזר ומערבבים. חריפות הסלט תלויה בכמות הפלפל החריף, כך שכדאי לשים לב.

סלט בריא עם קוסקוס מלא

סלט נהדר שיכול לקבל מעמד של מנה משביעה בפני עצמה יהיה סלט על בסיס קוסקוס מלא. ניתן להשתמש כמובן בשקית קוסקוס מלא ולהכין אותו בחמש דקות לפי ההוראות על האריזה. לאחר שהקוסקוס מוכן, מוסיפים לו עלי חסה חתוכים דק, חמוציות (שיצבעו מעט את הקוסקוס ויעניקו לסלט מראה מעניין), גרגרי חומוס, אפשר גם מקופסת שימורים, מלפפונים ועגבניות חתוכים לקוביות קטנות וטבעות בצל סגול. לצורך התיבול מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

קוביות בטטה מתוקה נהדרות

מי שאוהב את טעמה המתוק של הבטטה בוודאי יאהב את המתכון הזה. ראשית יש לרכך את הבטטה וזאת עושים באמצעות אפייה של עשרים דקות בערך בתנור, לא לפני שחותכים את הבטטה לקוביות קטנות יחסית. לאחר שהבטטות מוכנות מניחים אותן להתקרר לחלוטין, ומתחילים להכין את הרוטב המתקתק של הסלט. בקערה מערבבים שום כתוש, סויה וצ'ילי מתוק ואת הרוטב שופכים על הבטטות. מוסיפים חמוציות, פקאן קצוץ וגרעיני רימון ומערבבים היטב.

לסיכום, הגשת סלט נהדר לפתיחת הארוחה מבטיח את המשכה כמוצלחת במיוחד. חשוב להקפיד על נראות הסלט לא פחות מעל הנראות שעל שאר האוכל שאותו אתם מגישים. לכן, נמליץ לכם להגישו למרכז השולחן בקערת הגשה עמוקה ומושקעת, ולהתייחס אליו כאל מנה מושלמת בפני עצמה.

סלטים לפתיחת ארוחה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.