מנות ראשונות לשבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

מנות ראשונות לשבועות- פותחים את התיאבון בשולחן החג

מי מאיתנו לא הגיע לארוחה חגיגית, בבית של אדם קרוב, במסעדה או אפילו אולם אירועים, ולמרות שהוכנו בו מנות עיקריות מדהימות בהשקעה רבה, דווקא המנות הראשונות הן אלה שגנבו את ההצגה? המנות הראשונות הן חלק מרכזי בארוחה, הן "פותחות" את התיאבון, מכניסות את הסועדים לאווירת החג ומהוות "מופע חימום" למנות העיקריות! פעמים רבות, המנות הללו, אשר להן פוטנציאל להיות כה מוצלחות, משתוות לעיקריות (או אפילו עולות עליהן) בטעם ובאיכות המנה, והופכות את הארוחה למרשימה הרבה יותר.

מאת: עורך השף הלבן
מנות ראשונות לשבועות- פותחים את התיאבון בשולחן החג

אם יש חג ש"נולד" עבור המאזטים – זה שבועות. האופי הקליל, התפריט החלבי והאווירה השמחה, מאפשרים לפתוח את הערב במנות ראשונות מפתיעות, שפשוט כיף וטעים לאכול. 

 

סלט קפרזה 

 

ארוחת החג אינה שלמה בלי סלטים לשבועות. השילוב בין ירקות לגבינות הוא פשוט טבעי, דבר שהופך סלטים עם גבינות להכרחיים בכל שולחן. סלט הקפרזה האיטלקי אינו סתם סלט גבינתי. עם ניחוח הבלסמי והבזיליקום הטרי, הוא מביא עימו חוויה אותנטית של המטבח הים תיכוני־אירופאי, כך תכינו אותו: 

חתכו עגבניות שרי רבות לשתיים (תוכלו להשתמש גם בשלושה צבעים: עגבניות אדומות, כתומות וצהובות) והניחו אותן בתוך קערת ההגשה. בידיים, קרעו את כדור המוצרלה לפרוסות קטנות, ופוררו מעל קערת ההגשה. בין העגבניות בקערה, סדרו עלי בזיליקום טריים. זלפו מעל שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל. תוכלו להכין כמה מנות מהסלט, כדי שיספיק לכל השולחן, או לגוונו עם סלטים נוספים, כמו סלט עלים וסלט יווני. 

 

פשטידת פטריות אישית 

 

פשטידות לשבועות ידועות כמנת הדגל העיקרית, לב ליבה של הארוחה. מסתבר, שהן יכולות להופיע גם במנה הראשונה כמיני פשטידות אישיות, קטנות וטעימות, שכיף לנשנש לפני המנות הכבדות באמת! 

בקערה, ערבבו ביצים, מיונז וקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה. הוסיפו פטריות (אפשר מקופסה, אך טריות יהפכו את המנה לטעימה עוד יותר), קוביות גבינה בולגרית, גביע שמנת, גבינת פרמז'ן, מלח ופלפל. המשיכו לערבב, לאיחוד כל המרכיבים. את הבלילה העבירו לתבנית שקעים או תבניות קאפקייקס (אפשר להשתמש גם בחד-פעמיות) משומנת בחמאה או מעט שמן והכניסו לתנור שחומם מראש, עד להשחמה.  

 

לחם שום וגבינה 

 

מתכונים לשבועות מתייחסים בדרך כלל למנות עיקריות, אך כאן נתרכז דווקא במתכון ללחם אשר משחק בתפקיד מרכזי ביותר בשולחן, שכן הוא לא רק מלווה מנות רבות כמו הגבינות והסלט, וכיף לנשנש אותו בתחילת הארוחה ולכל אורכה. אלא שכאן הלחם הזה הוא המנה כולה! ממולא בגבינה וכל טוב, הוא בהחלט מנה ראשונה מעוררת תיאבון! 

הכינו תערובת ירק ושום, ערבבו היטב (או טחנו במיקסר) שמן זית עם פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש ומלח. העבירו את התערובת לצלוחית, והניחו בצד. 

בקערה, ערבבו באופן ידני או בעזרת מיקסר קמח, שמרים, מעט סוכר ומים פושרים. הוסיפו מעט שמן זית והתחילו ללוש את הבצק. בהדרגה, הוסיפו עוד מעט מים והמשיכו בלישה, עד שייווצר בצק אחיד, גמיש ולא דביק. כדררו את הבצק לכדור גדול, הניחו אותו במרכז הקערה ומרחו עליו מעט שמן. כסו את הקערה וחכו לתפיחה.  

רדדו את כדור הבצק, ועצבו אותו בצורת ריבוע דק. מרחו מעל חלק מהתערובת הירוקה שהקדמתם להכין, וכסו בגבינת גאודה מגורדת. גלגלו את הריבוע לצורת רולדה, והעבירו אותה לתבנית מצופה בנייר אפייה. הברישו אותה בביצה טרופה, והכניסו לתנור החם. כשהלחם מוכן, לפני ההגשה, הברישו אותו בשכבה נוספת מתערובת הירק. 

 

כדורי גבינה מטוגנים 

 

אחת המנות הטעימות ביותר היא זו, שכן היא משלבת עירוב גבינות מעניין וטיגון עמוק אל תפספסו אותה בשולחן החג שלכם: 

בקערה, ערבבו גבינה לבנה, גבינה כפרית, גבינה צהובה מגורדת, בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים, שום כתוש, מעט קמח, כורכום, מלח ופלפל. בעזרת ידיים רטובות, מקומחות או משומנות, צרו כדורים קטנים מהתערובת. הכינו קערה עם ביצה טרופה וקערה עם פירורי מלח, וטבלו כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם עד שיתכסה במלואו, בדומה לאופן ההכנה של שניצל. טגנו את הכדורים בשמן עמוק עד להזהבה, והניחו אותם על נייר סופג, לספיגת השמן. 

הכינו לכדורים מטבל שמנת: ערבבו בקערה שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, שום כתוש, מעט מיונז מלח ופלפל. סדרו בקערת ההגשה את המטבל בצלוחית קטנה ליד כדורי הגבינה. 

 

לסיכום, מנות ראשונות לחג השבועות יכולות להיות טעימות ומפנקות במיוחד וזה עוד לפני שהתחלנו עם קינוחים לשבועות. 

 

מנות ראשונות לשבועות- פותחים את התיאבון בשולחן החג

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.