מלבי – הקינוח האהוב עם תוספות מעניינות

מלבי זה הכי אחי

מלבי, אחד הקינוחים האהובים ביותר במטבח הישראלי, ולא בכדי: הוא קליל ואוורירי, קל להכנה ומתאים לכל ימות השנה. המלבי הקלאסי מורכב מבסיס חלב או מים, ובתוספות קורנפלור, סוכר ותמצית מי ורדים. הקינוח המתוק והאהוב הזה הוא כבר ממזמן לא רק נשנוש בסירופ מי ורדים שאוכלים תוך כדי הליכה ברחוב. השף הלבן כאן בשבילכם עם שלל מתכונים וגרסאות למלבי ביתי עם תוספות וטעמים. אז איך אתם אוהבים את המלבי שלכם?

מאת: עורך השף הלבן
מלבי זה הכי אחי

כפי שכבר הבנו, המלבי ממזמן הוא לא רק
קינוח קליל עם סירופ ורוד ושברי בוטנים מקושט בקוקוס. כמו כל דבר, גם את המלבי
דאגנו לקדם, לשדרג ולהמציא מחדש עם שלל תוספות, סירופים ורטבים. על אף שהבסיס נשאר
אותו הדבר כל הזמן, אין ספק שהתוספות גונבות את ההצגה והופכות את המלבי לקינוח
המוצלח והאהוב שהוא. 

המלבי הוא בעצם פודינג מוצק והגיע אלינו
במקור מטורקיה. הגרסה הקלאסית שלו מבוססת על חלב וקורנפלור, ובגרסתו הפרווה או
הטבעונית הוא מבוסס על חלב קוקוס או אפילו מים. על הטעם המתוק אחראיים סירופ מי
ורדים וכל התוספות שהופכים את המלבי למעדן האמיתי! 

אם אתם מחפשים מתכון בסיסי וקלאסי
לקינוח האהוב, זה המתכון שנמליץ עליו:
מלבי
מנצח. מתכון נהדר להכנת מלבי על בסיס חלב, שמנת מתוקה, סוכר וקצת קורנפלור שכל אחד
יכול להכין. ההוראות הן פשוטות: שמים בסיר את החלב, השמנת המתוקה והסוכר, בכוס
נפרדת שומרים מעט מהנוזל ומערבבים עם הקורנפלור. כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים את
בלילת הקורנפלור וטורפים בעזרת כף עד שהתערובת מסמיכה. כאשר התערובת חוזרת לבעבע,
יש להסיר מהאש, להוסיף את מי הורדים ולחלק בין
כוסות ההגשה. יש לצנן במקרר למשך ארבע שעות. גם את הסירופ תוכלו להכין
בקלות: מרתיחים בסיר מים וסוכר, מוסיפים פטל או צבע מאכל לקבלת הצבע האדום ומוזגים
על המלבי. להגשה המושלמת נמליץ על התוספות האהובות: שבבי קוקוס ושברי אגוזים או
בוטנים. ההצלחה מובטחת!

בראש רשימת התוספות המיוחדות השף הלבן
המליך את
מלבי ברוטב פירות יער – אם אתם
חושבים שמדובר באותה גברת בשינוי אדרת – טעות בידיכם. כאן אנחנו משדרגים גם את
המלבי עצמו וגם את הרוטב: המלבי מקבל טוויסט מעניין בזכות מקל הווניל המעורבב עם
תערובת המלבי. והרוטב הורוד הופך לרוטב סגול הורס – רוטב פירות יער שמכינים בקלות:
שמים בסיר פירות יער קפואים, סוכר, מיץ לימון ומעט מים. מבשלים עד שהפירות מפרישים
נוזלים והתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים אליה מעט קורנפלור שעורבב מראש בכוס מים
ומוזגים לכוסות המלבי. לפני ההגשה מומלץ לפזר שבבי קוקוס ופיסטוקים. ואם כבר
הזכרנו פיסטוקים..  במתכון אחר ל
מלבי בקישוט פיסטוק וחלבה תמצאו את אותו קינוח המוכר במתכון ביתי
עם שדרוג בדמות של כוס פטל, פסיפלורה או תותים מרוסקים בבלנדר שמוסיפים טעם מיוחד
למנה. כל זה לצד קישוט של שברי פיסטוק ושערות חלבה. 

אם מאסתם בכל התוספות שהזכרנו עד עכשיו
ואתם חושבים שכלום כבר לא יכול להפתיע אתכם ולשדרג לכם את המלבי – תרשו לנו להכיר
לכם את המתכון ל
מלבי תפוחים! גם כאן, מדובר במתכון למלבי קלאסי משמנת,
סוכר, קורנפלור ומי ורדים. אך השוס הוא (איך לא) בתוספת: תפוחי עץ מבושלים ביין
וחמאה. איך מכינים את כל הטוב הזה? חותכים את התפוחים לקוביות, מבשלים במחבת עם
חמאה, רבע כוס סוכר ומעט יין אדום עד שהתפוחים מתרככים ומקררים היטב. יוצקים מעל
המלבי כף תפוחים מבושלים וסירופ ומגישים. 

 

מלבי זה הכי אחי

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.