מה תופס את מרכז השולחן בארוחות בלי מנה בשרית?
כאשר עורכים סעודה בשרית, אין צורך לתהות על קנקנה של המנה המרכזית בשולחן. אך כאשר עורכים ארוחה חלבית, לעיתים קשה למצוא מנה עיקרית אשר תהיה למרכז הסעודה, אך אין זה אומר שהיא אינה בנמצא. אספנו עבורכם מספר מנות שיכולות לככב ללא קושי במרכז השולחן של הארוחה החלבית שלכם, תשמח את לבבו של כל סועד באשר הוא.

סלמון
הסלמון הוא דג נפלא למאכל גם בשל גודלו וגם בשל היתרונות התזונתיים שלו. דג זה עשיר בחומצות שומן בריאות, יש בו רמה גבוהה יחסית של חלבון ורמה נמוכה של שומן. לכן, זו יכולה להיות בחירה נהדרת למנה מרכזית בארוחה החלבית הבאה שלכם.
את הדג ניתן להכין במגוון אופנים, אך סלמון בתנור זו בהחלט אחת מהאפשרויות הטובות ביותר. ההכנה של הסלמון בתנור אינה דורשת מיומנות יוצאת דופן במטבח, אך הטעם תמיד יוצא מצוין. אפשרות אחת להכנת מנה זו היא להכין תיבול של יין לבן, לימון, עשבי תיבול ותיבול פשוט של מלח ופלפל. אין צורך להשרות את הדג בתערובת התיבול, אלא רק למרוח אותה מעל ולהכניס לתנור.
אפשרות תיבול נהדרת נוספת ופשוטה עוד יותר היא שילוב של שמן זית, לימונים, פלפל ומלח. התיבול הפשוט הזה יאפשר לטעמו הייחודי והמופלא של הסלמון להתבלט, כמה פשוט, ככה טעים. אם בכל זאת תרצו מנה עסיסית יותר, תוכלו להכין מעטפת של דבש, סויה, חמאה ושמנת. מעטפת זו תחמיא מאוד לשאר המנות החלביות על השולחן, אך במקרה זה מומלץ לשמור על שאר המנות קלילות יותר ולאפשר לסלמון לככב.
אם אין לכם תנור אפייה בבית או שאתם מעדיפים לוותר על הפעלתו, תוכלו להכין את הסלמון גם במחבת. היתרון של אופן הכנה זה הוא קבלת מעטפת פריכה יותר. גם בשיטת הכנה זו מומלץ לעטוף את הסלמון בתערובת של לימון ועשבי תיבול להעשרת הטעם.
טופו
הטופו הוא תחליף מצוין לחלבון הבשרי ולכן הוא יכול להיות אפשרות נהדרת למנה המרכזית בארוחה שלכם. היתרון של הטופו הוא שטעמו הבסיסי מאפשר שילוב של טעמים רבים, שאותם הטופו סופג. טופו הוא אופציה נהדרת גם בשל העובדה שהוא מכיל רמות גבוהות של חלבון, המבטיחות שובע לאורך זמן.
הטופו הוא חומר גלם כל כך גמיש שניתן להכין ממנו מגוון עצום של מאכלים אשר יחמיאו לארוחה חלבית. אם מתחשקת לכם מנה פריכה, תוכלו להכין שניצלוני טופו פיקנטיים. את המנה ניתן להכין ממספר מרכיבים פשוטים כמו טופו פיקנטי, טחינה, קורנפלור ומים. אם אתם רוצים להכין מנה שתתאים יותר גם לילדים, ניתן לוותר על הטופו הפריך ולבחור בטופו בעל טעם קלסי במקום.
אפשרות נוספת לשימוש בחומר גלם זה הוא להכין קציצות טופו בשילוב של מרכיבים נוספים. למשל, תוכלו להכין קציצות טופו, קינואה ופלפלים קלויים. זו מנה משביעה במיוחד שתעניק ליווי מושלם לשאר המנות החלביות שעל השולחן.
למנה בסגנון כפרי תוכלו להכין גאלט טופו וירקות. הגאלט הוא מאפה פתוח העשוי מבצק פריך. במילוי תוכלו להוסיף לצד הטופו ירקות כמו ברוקולי, תחתיות ארטישוק ואפונה. תוכלו כמובן גם לבחור בכל ירק אחר לבחירתכם, רק חשוב לשים לב אילו ירקות דורשים בישול קל בטרם האפייה.
מרק
במיוחד בעונה הקרה מרק יכול לככב במרכזה של ארוחה חלבית ללא קושי. ישנם שלל מרקים נהדרים שיבטיחו שגם אתם וגם האורחים שלכם תיהנו משובע שאינו מכביד על הבטן. כאשר מדובר במרקים אנו ממליצים להכין את המנה יום לפני הארוחה אם ניתן, כך יהיה לטעמים שבמרק די זמן להתאחד ולהתפתח.
אפשרות נהדרת אותה אנו מציעים היא להכין מרק כתום המשלב גזרים, בטטות, דלעת ותפוחי אדמה. מומלץ כמובן לטחון את המרק כדי לקבל מרקם קטיפתי במיוחד שיבטיח אכילה מהנה. ישנן מספר דרכים לשדרג את המרק הכתום אם תרצו. ניתן להוסיף לתערובת שמן להסמכת המרק עוד יותר, ניתן להוסיף קרם קוקוס ונגיעה של ג'ינג'ר לאווירה אסייתית או שתוכלו להוסיף עגבניות כדי להעניק טוויסט מעניין של טעם.
אפשרויות נוספות של מרקים אשר יחמיאו מאוד לארוחה חלבית הן מרק אפונה סמיך, מרק עדשים כתומות או מרק בצל צרפתי בעיטור גבינה.
