לכבוד החנוכה – איך לאפות נכון במקום לטגן
אוכל מטוגן הוא משביע, פריך ומנחם ולכן רובנו נהנים ממנו. אבל כמו שאנחנו יודעים טיגון עם הרבה שמן הוא לא הדבר הכי בריא… אז למה שלא נחליף את הטיגון באפייה? כך נוכל לשמור גם על הטעם שאנו אוהבים וגם להקפיד על הבריאות

חנוכה חג יפה כל כך וטעים כל כך… עם יד על הלב מי מאתנו, ילדים ומבוגרים כאחד, לא אוהב את החג הזה? מראה הסופגניות שבשנים האחרונות נהיה צבעוני ומפתה יותר ויותר והלביבות המגוונות שנמסות בפה עם שלל הירקות שבתוכן: תפ"א, בצל, בטטות, קישואים, תירס ועוד– כיד הטעם האישי, הדמיון והיצירתיות – מגבירים את התיאבון, לצד אורם של הנרות המרצדים. אבל מה עם עושים עם כמויות השמן העצומות? בואו וקראו כיצד נוכל להכין את המאכלים האהובים עלינו בגרסה בריאה יותר – הגרסה האפויה – ועדיין לשמור על המרקם והטעם הנפלא.
סופגניות ולביבות טעימות ויותר בריאות
סופגנייה ממוצעת מכילה בין 500-400 קלוריות. וביננו מי מסתפק באחת? אז איך נקטין את כמות הקלוריות ונשמור על הטעם? חשוב לשמור על כמות הסוכר שבמתכון כי היא מסייעת לשמרים להתפתח ושומרת על המתיקות הרצויה. כמו כן הקפידו לעקוב אחר ההוראות ולהתפיח את הבצק כהלכה, כדי שמרקם הסופגנייה לא יצא דחוס מדי. בנוסף אל תשכחו לכבות את התנור בזמן. אפיית יתר תקשה את הסופגניות ובנוסף תקשה על תהליך הזלפת המילוי, שחשוב כל כך לטעם הסופגנייה.
איך נאפה לביבות בצורה הטובה ביותר? כדי שהלביבות יצאו פריכות רפדו תבנית בנייר אפייה ורססו מעט שמן. הכינו את הלביבות לפי ההוראות והניחו אותן על גבי נייר האפייה המשומן. אחרי כרבע שעה הפכו את הלביבות לצד השני בעזרת מרית שטוחה לעשר דקות נוספות. טעמו אחת ואם יש צורך השאירו בתנור החם לעוד כמה דקות. כך יישמר הטעם העסיסי של הלביבות והמראה מעורר התיאבון. תוכלו להשתמש גם בתבנית שקעים מסיליקון. באופן זה הלביבות ייראו כמו פשטידות קטנות אך יהיו יותר בריאות ומאוד טעימות.
