לזרום עם הסלמון – מתכוני סלמון מפתיעים
סלמון הוא אחד הדגים הטעימים והבריאים ביותר שיש.

עם הסלומון תוכלו להכין כל מנה שתחפצו. החל ממנת פתיחה עדינה, מנה ראשונה, מנה עיקרית של סלמון בתנור ואפילו מרק! הנה מספר מתכונים שיציגו לכם את הדג הוורדרד בפן קצת שונה.איזה כיף להרשים את האורחים שלכם במנה ראשונה מפנקת במיוחד. וכיף גדול יותר הוא להרשים אותם עם מנות ראשונות לבחירה! לפניכם מתכון אחד למרק בשילוב דג סלמון ומנה שנייה של סלט רענן בשילוב של סלומון. שתיהן מנות מצוינות כמנות ראשונות קלילות. לפניכם המתכונים.
פסטה היא אחת המנות האהובות ביותר, הן על ילדים והן על מבוגרים. הנה מתכון נפלא שבו משלוב הפטוצ'יני (פסטה רחבה) עם נתחי סלמון עסיסי לכדי מנה מטריפה שלא ישאר ממנה אף לא פירור אחד.
להכנתה נדרש במכל רוטב שמנת, פטוצ'יני, נתחי פילה סלמון ללא עור, מלח, שמן סויה או קנולה, סלמון מעושן פרוס, מיץ לימון ובצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק).
להכנת הפסטה נזדקק לסיר גדול עם מים רותחים. את הפסטה יש להכין בהמשך להוראות היצרן.
בינתיים, תבלו את נתחי הסלמון במלח. במחבת כבדה זלפו מעט שמן זית וצרבו את הנתחים על להבה גבוהה שתי דקות מכל צד.
הוציאו את הנתחים וייבשו אותם מעודפי השמן. כעת הוסיפו למחבת את השמנת, חממו אותה מעט והוסיפו את מיץ הלימון והפסטה המבושלת. ערבבו מעט עד שכל הפסטה עטופה ברוטב.
העבירו את הפסטה לצלחת הגשה יפה, הניחו בה את הפסטה עם רוטב השמנת ומעל פרקו את נתחי הסלמון הצרובים. תוכלי להוסיף למנה פרוסות סלמון מעושן ולעטר אותה עם שבבי בצל ירוק קצוץ וגבינת פרמזן.
סלט קיסר בליווי ארטישוק ונתחי סלמון עסיסיים –
החומרים הנדרשים להכנתו של סלט טרי ורענן זה הם:
לרוטב – פילטים של אנשובי משומר, צלפים בחומץ, שיני שום כתושות, חרדל חלק, מיץ לימון טרי סחוט, גבינת פרמזן מגוררת, שמן זית, מלח, ופלפל שחור גרוס.
לסלט – נתח דג סלמון טרי עם העור, מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית, לבבות חסה מופרדים, תחתיות ארטישוק מבושלות וחתוכות לקוביות, קרוטונים ולימון כבוש קצוץ.
ראשית נכין את הרוטב: יש לרסק בעזרת מוט בלנדר ידני או מעבד מזון את גבינת הפרמזן, שום, חרדל, מיץ לימון, אנשובי וצלפים למחית אחידה תוך זילוף שמן לקבלת אמולסיה. לאחר מכן תבלו עם מלח ופלפל שחור להשלמת הטעם הנדרש.
כעת, נצרוב את דג הסלומון במחבת עם מעט שמן זית ונבזוק עליו מלח ופלפל שחור. יש לצרוב אותו על הצד של העור מקסימום 4 דקות. ואחר כך להפוך אותו ולצרוב אותו כמחצית הזמן כדי שלא יהיה מבושל לגמרי. לאחר מכן יש לצנן את החתיכות ולפרוס אותן לגודל בינוני.
להכנת הסלט נזדקק לקערת הגשה יפה שבה נניח את עלי החסה המופרדים ואת קוביות הארטישוק וחתיכות הדג, מוסיפים מעט לימון כבוש קצוץ ומזלפים את הרוטב שהכנו כך שיעטוף את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים קרוטונים ומגישים.
מרק קר עם רוויון וסלמון –
אומנם לרוב מרקים הם חמים, אך המרק הזה הוא מעט שונה, טעמו ייחודי ואחרי שתטעמו ממנו פעם אחת, לא תוכלו להפסיק להכין אותו. להכנת המרק המיוחד הזה יש להכין מראש רוויון, עלי חמציץ ללא גבעולים, שמיר קצוץ, נענע קצוצה, בזיליקום קצוץ, טרגון קצוץ, שיני שום קצוצות, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
להכנת הסלמון נצטרך: נתחי פילה סלמון, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
להגשה של המרק נזדקק גם לצנוניות, קישוא, מלח ופלפל שחור גרוס
וכעת להכנת המרק!
יש לשים את הרוויון בקערה גדולה ולהוסיף אליה את כל רכיבי המרק למעט עלי החמציץ. אותם יש להניח בקערה נפרדת ולשפוך עליהם מים רותחים עד לכיסוי מלא. לאחר חצי דקה מסננים את המים, שוטפים היטב, וקוצצים את העלים. כעת מכניסים גם אותם אל הקערה, מערבבים היטב ומכניסים את הקערה למקרר לשעה.
לאחר שעה שהמרק בקירור ניתן לצרוב את נתחי הסלמון. ראשית תבלו אותם במלח ופלפל ולאחר מכן הניחו אותם במחבת עם שמן זית. צרבו את הדג משני צדדיו ולאחר מכן יבשו היטב את עודף השמן.
כעת, צקו את המרק לקערות מרק, הניחו בתוכו פרוסות דקות של צנונית וקישוא ומעליהם הניחו את נתחי הסלומון הצרובים והגישו.
