פשטידה לשבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

לא סתם פשטידה – פשטידה לשבועות!

חג הגבינות והחלב פשוט לא יכול להתקיים כהלכתו ללא מנות הדגל הבלתי מעורערות- הפשטידות. באופן טבעי, המאפה האהוב מתחבר לרוח החג כמו כפפה ליד: חלבי, חם, עשיר ומלא בכל טוב. הוא מככב כמנה עיקרית טעימה ומשביעה, המרכיבה חלק משמעותי מהארוחה ואהובה על כולם.

מאת: עורך השף הלבן
לא סתם פשטידה - פשטידה לשבועות!

פשטידות שמגישים בחג השבועות הן חגיגיות ונפלאות, שונות ומשודרגות מפשטידות היום־יום ה"רגילות", בעלות המרכיבים הבסיסיים. כדי שתוכלו להפתיע את האורחים בחג וליהנות מתרועות התדהמה הנרגשות, אספנו עבורכם את כל הטיפים שישדרגו את המאפה מקצה לקצה. 

 

הקרמה 

 

מי לא אוהב מוקרם? שכבה רכה של גבינה מותכת חמה ונמסה, פשוט מקפיצה כל מנה בכמה רמות. מטבענו, מאכלים מושחתים פשוט טעימים לנו יותר- כמה שיותר גבינה, יותר טוב! לכן, פשטידות לשבועות מוקרמות פעמים רבות, דבר שמעשיר את המרקם הגבינתי שלהן עוד יותר. 

כשאפיית המנה הושלמה, הוציאו אותה מהתנור והחלו בהקרמה: פזרו שבבי גבינות שונות כגון: פרמז'ן, צהובה, גאודה ומוצרלה. תוכלו להוסיף גם גבינה בולגרית ופטה. הכניסו לתנור לעוד מספר דקות, עד שכל הגבינות נמסות ומתאחדות. לפני ההגשה, פזרו מעל לקישוט ולרעננות בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה. 

 

פירורים קריספיים 

 

פירורים מאפיינים בדרך כלל עוגות גבינה שונות- כיסוי כיפי וטעים לעוגה, שמוסיפים לקראנצ'יות שלה ולטעם הנהדר. למה לא להשתמש בטריק הזה גם בהכנת פשטידה? וליהנות מפירורי בצק טעימים שישדרגו את טעמיה! 

להכנת הבצק, עבדו בקערה קמח, חמאה, מלח וקמצוץ סוכר, באופן ידני או בעזרת מיקסר. הוסיפו בהדרגה מים, עד לקבלת בצק אחיד, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו לקירור. לפני הכנסת המנה לתנור, פוררו מעליה את הבצק, כך שתהייה מצופה כולה בפירורים. הכניסו לתנור, עד להזהבה והקשחה. 

 

אגוזים וזרעים 

 

מרגישים שלמאפה שלכם חסר קראנצ'? רוצים ליצור מנה עם הפתעה בכל ביס? כנראה שאגוזים וזרעים הם הפתרון המושלם לשדרוג המנה שלכם! האגוזים הפריכים משתלבים מצוין עם פשטידת בצלים, אך לא רק! תוכלו לשלבם גם עם מאפים נוספים המכילים ירקות רכים ואפילו עם פשטידת פטריות. 

במחבת משומנת מעט טגנו אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים פרוסים, בוטנים, צנוברים, גרעיני חמנייה ודלעת ושומשום. כשהאגוזים מזהיבים, העבירו אותם לתערובת המאפה שהכנתם מראש. ערבבו היטב, והעבירו לתבנית האפייה. קשטו את המנה בזרעים ואגוזים גם מלמעלה, והכניסו לתנור החם עד להשחמה. 

 

פסי בצק עלים 

 

בצק עלים הוא רכיב נהדר המרכיב רבים מהמאפים האהובים על כולנו. אם הוא מוצלח כל כך בשילובים השונים, מדוע שלא יעבוד נהדר גם במאפה החגיגי? הבצק האהוב יוסיף לפריכות המאפה ויעטוף אותו באופן יפה ואסתטי. תוכלו לשלב אותו עם פשטידת ברוקולי, בטטה, עגבניות, בצל או עם כל מאפה אחר הזקוק לתוספת פריכה. 

הפשירו בצק עלים טרם הכנת המנה, תוכלו להשאירו מספר שעות בטמפרטורת החדר, או להעבירו יום מראש מהמקפיא למקרר. שמנו את תבנית האפייה עם מעט שמן או חמאה וצפו אותה בבצק העלים. לאחר מכן, שפכו לתוכה את מלית המנה שהכנתם ושטחו היטב. חתכו בצק עלים לרצועות שוות וסדרו אותן מעל המאפה בפסים רוחביים ואופקיים, כך שייווצרו "משבצות". בתוך כל משבצת, תוכלו למקם ירק כקישוט, כמו חתיכות פטריות וברוקולי או פרוסות בטטה. לחלופין, תוכלו לפזר בהם גבינה נוספת, ובכך להקרים את הריבועים. הכניסו את המאפה לתנור מחומם, ואפו עד להשחמה. 

 

גבינת עיזים 

 

כמה שהיא מופלאה ויוצאת דופן- גבינת עיזים, השונה מחברותיה הגבינות בטעמה העמוק והאיכותי, בדרך כלל אינה מופיעה בפשטידות, וחבל שכך. לגבינה פוטנציאל להעשיר ולשדרג כל מנה חלבית, ובמיוחד מנה אפויה. גבינת העיזים מתחברת נהדר עם מאפי בטטה, דלעת וקרישה, ואפילו עם מאפים "פשוטים" יותר, כמו פשטידת תירס או גבינות.  

חתכו גבינת עיזים (מומלץ גבינה הארוזה בצורת "נקניק") לעיגולים דקים. שמנו את תבנית האפייה במעט חמאה וסדרו את עיגולי הגבינה בתחתית ובדפנות, כשהם צפופים ויוצרים מעטפת רציפה. שפכו את מלית המאפה לתבנית וקשטו בשורות נוספות של עיגולי גבינת עיזים. תוכלו לקשט גם בירקות נוספים, כמו: חצאי עגבניות שרי, חצאי פטריות, פרוסות קישואים ובטטה או גרעיני תירס (בהתאם לסוג הפשטידה כמובן).  הכניסו לתנור עד להשחמת המאפה ומיזוג הגבינות. מומלץ להגיש חם וטרי מהתנור, כשהגבינות עוד חמות ונימוחות.  

         

לא סתם פשטידה - פשטידה לשבועות!

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.