קישים חגיגיים קלים וטעימים לשבועות

כשהפשטידה עולה כיתה – קישים חגיגיים לשבועות

ישנו הבדל בין קיש לפשטידה אך הוא לא תמיד ברור וידוע. מה שכן ברור הוא שזהו מאכל טעים מאוד, קל להכנה ומתאים במיוחד לחג השבועות שהרי יש מגוון מתכונים חלביים מוצלחים וטעימים. בארוחת חג השבועות נרצה להגיש קישים יפהפיים, מרשימים למראה ובעלי טעם בלתי נשכח.

מאת: עורך השף הלבן
כשהפשטידה עולה כיתה – קישים חגיגיים לשבועות

בצק בסיס לקיש

נגלה לכם שסוד ההבדל בין פשטידה לקיש הוא בסיס של בצק. בקיש יהיה תמיד בסיס של בצק כלשהו שעליו תונח המלית, בשונה מפשטידה שבה לא תמיד יהיה בצק שיחזיק את המלית שלה. ניתן להשתמש בבסיס של בצק עלים או להכין בצק בבית. נוכל להציע מתכון פשוט לבצק: נערבב במיקסר קמח, קוביות חמאה קרה, שמן, מים, אבקת אפיה, סוכר ומלח. כאשר מתקבל בצק רך ונעים ללישה, נעטוף אותו בניילון נצמד ונניח במקרר למשך כשעה לפני שנוכל להשתמש בו להכנת הקיש. לאחר המנוחה במקרר נרדד את הבצק לעובי דק, אך לא דקיק מידי, כך שיורגש בזמן האכילה. הבצק הזה יתאים לכל מלית ולכל מתכון.

קיש פטריות נפלא

מתכון מנצח וקולע כמעט תמיד לטעמם של כל הסועדים הוא קיש פטריות, אך נבחר במתכון מפתיע שישלב פטריות עם גבינת עיזים עשירה. נתחיל כמובן בהכנת הבצק ונכניס אותו למקרר למנוחה. בזמן הזה נכין את המלית המצוינת שלנו. נבחר פטריות טריות מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, פטריות יער, שימג'י או כל פטריה אחרת שאוהבים. נניח את הפטריות בתבנית אפייה, נמרח אותן בחמאה מומסת ונטבל במלח ופלפל.

נכניס לתנור למשך 20 דקות עד שיזהיבו. בינתיים נכין ונערבב את שאר מרכיבי המלית: שמנת חמוצה, ביצה, שמנת לבישול, גבינה קשה מגוררת כמו צהובה/קשקבל/פרמז'ן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. נוציא את הבצק מהמקרר נרדד ונשטח אותו בתוך תבנית אפייה משומנת היטב (נחתוך את הקצוות). על הבצק נפזר את הפטריות, עליהן נמזוג את תערובת הגבינות ומעל נניח פרוסות גבינת עיזים. נכניס את הקיש לתנור למשך כחצי שעה, עד שהוא מתייצב ומזהיב. נוציא מהתנור ונגיש לשולחן.

קיש חצילים אצילי

חציל הוא ירק נהדר שמתאים מאוד לאפייה. הוא מקבל טעם נהדר, הוא נימוח בפה והוא משתלב נהדר עם גבינות שונות. ניקח חצילים קטנים, נחתוך את קצותיהם ונחתוך אותם לאורכם לרבעים, לא חובה לקלף אותם. את החצילים נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר הקליפה פונה לתחתית. נמרח אותם היטב בשמן זית ונכניס לאפיה למשך 20 דקות עד שיזהיבו ויתרככו (אם הם עדיין לא רכים נשאיר בתנור לעוד כמה דקות).

בינתיים נערבב בקערה גבינת שמנת עם בצל, שמנת חמוצה, ביצים, גבינת מוצרלה מגורדת מלח ופלפל. אפשר להוסיף מעט סומק חמצמץ לתערובת. נניח בתבנית אפייה עגולה ומשומנת את הבצק שהכנו מראש ורידדנו, נחתוך את הקצוות ונמזוג על הבצק את תערובת הגבינות. מעל נסדר בצורת כוכב את פלחי החציל ונפזר גבינת מוצרלה מגורדת, נבזוק מעט סומק ונכסה בנייר אפייה. כעת, נכניס לתנור לחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת ואז נסיר את נייר האפייה ונשאיר בתנור לעוד עשר דקות נוספות. נוציא את הקיש ונפרוס לפרוסות סביב החצילים להגשה נוחה ומרשימה.

קיש עגבניות שרי צבעוני

עגבניות שרי קטנות ואדומות יקשטו ויבליטו את הקיש ויהפכו אותו לחגיגי ומרשים אפילו יותר, והיום העגבניות טעימות ומתוקות במיוחד. נבחר עגבניות שרי ונפרוס אותן לחצי לאורכן ונפזר אותן על הבצק שריפדנו איתו את תבנית האפייה. בין העגבניות נפזר קוביות של גבינת חמד.

בקערה נפרדת נכין תערובת של שמנת לבישול, שמנת מתוקה, ביצים, מלח ופלפל ונערבב היטב. את התערובת נמזוג על העגבניות וקוביות הגבינה. לקישוט, נפזר כמות נדיבה של גרעיני דלעת ונכניס לתנור לחצי שעה עד שהקיש מקבל גוון שחום יפה. נוציא את התבנית ונצנן בחוץ למשך כשעה לפני ההגשה.

לסיכום, מגוון המתכונים הוא אדיר. תערובת גבינות טעימה בשילוב ירקות (צלויים או טריים) על מצע בצק טעים ופריך הוא שילוש מנצח. נוכל לשדרג את המתכונים ולהכין את אותם הקישים בתבנית שקעים של מאפינס ולקבל מאפים קטנים, אישיים ונהדרים באותו טעם נפלא ומראה נהדר. את הקישים (הגדולים או האישיים) ניתן להגיש לצד סלט ירקות אביבי וצבעוני להשלמת הארוחה.

כשהפשטידה עולה כיתה – קישים חגיגיים לשבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.