כמה פשוט ככה טעים – פשטידה שמכינים (ומחסלים) מהר
פשטידות הן שילוב של בריאות, קלות הכנה, צבע וגיוון. אומנם יש להן תווית של מאכל קל ופשוט, אבל דווקא בשל כך בשנים האחרונות גילו את היתרונות הרבים שבהן.

את רוב המאפים הללו הכוללים ירקות שונים בדרך כלל חותכים, מערבבים ואופים, אבל ניתן לגוון בהן ולאפשר לכל אחד לאכול את השילוב האהוב עליו. אם מגיעים אורחים במפתיע ואתם מחפשים להכין ארוחה קלה ומהירה, פשטידה ולצידה סלט גדול זו ארוחה קלילה ונהדרת. צריך רק להוציא את הירקות שאתם רוצים לשלב במאפה, ולאחר כמה דקות התבנית כבר בתנור. ואם הזכרנו בריאות, הירקות שאנו מכניסים לפשטידות השונות מאפשרים שימוש בסוגים שגם מי שלא אוכל אותם כשהם טריים, בתוך המאפה יהיה לו הרבה יותר קל לנשנש אותם, ובכלל זה ילדים. ירקות כמו כרישה, זוקיני, בצל, כרובית וברוקולי משתלבים היטב בתוך תבנית עם שאר המרכיבים, והתוצאה צבעונית, ריחנית, בריאה וטעימה.
גרגירים צהובים שילדים אוהבים
כשחושבים על פשטידת תירס עסיסית אנחנו יכולים להיות בטוחים שגם הילדים ישתתפו בחגיגה. ילדים אוהבים תירס כמעט בכל צורה, ואפשר בהחלט להבין אותם. הגרגירים הצהובים המתוקים האלה טעימים כשהם מחוברים לקלח מבושל, כשהם בקופסת שימורים, כשהם משולבים במאפים וכשהם נמצאים בתוך סלט או עם אורז. ואי אפשר שלא להזכיר את הפופקורן, כך שתירס הוא תמיד בחירה טובה לכל המשפחה.
להכנת הפשטידה מערבבים בקערה גביע גבינת קוטג', גבינת פטה או גבינה קשה מלוחה אחרת שאתם אוהבים, גבינה צהובה מגוררת, ביצים, קמח, אבקת אפייה והרבה גרגירי תירס. את כל המרכיבים הללו מערבבים עד שהם יוצרים תערובת אחידה, יוצקים אותה לתבנית משומנת, מפזרים פתיתי גבינה צהובה להקרמה ואופים כ־40 דקות בחום בינוני. כשהיא יוצאת מהתנור חמה וזהובה, כדאי להמתין כ־20 דקות לפני שמגישים אותה. את המאפה הקליל הזה אפשר לשדרג עם תוספת של קישואים מגוררים, עם זיתים קצוצים, עם פלפל אדום קצוץ, עם בצל ועוד. אם רוצים לעניין ילדים שאוהבים יותר מנה אישית שנראית כמו עוגייה, אפשר לצקת את הבלילה לתבניות קאפקייקס אישיות ולאפות באותו האופן. הקאפקייקס משתחררים בקלות מהתבנית היישר לתוך הצלחות, כך שכדאי להכין מספיק כאלה כדי שלא יחסר.
חגיגת ירקות אפויים
פשטות היא מילה מבורכת כשרוצים להכין ארוחה קלילה ומהירה, והכנת פשטידת פטריות יכולה להיות בחירה מצוינת לארוחה ביתית משפחתית וגם לאירוע. היא יפה, חגיגית, משתלבת היטב עם גבינות ואפילו אפשר להכין אותה בגרסה לא חלבית אם רוצים. כמה דקות עבודה, 40 דקות אפייה ויש לכם ארוחה נפלאה בתבנית, שכולם ישמחו לאכול. אפשר לשלב כמה סוגים של הירק במאכל הזה, למשל שמפיניון ופורטובלו, שלהן טעם חזק ובולט, והן מצוינות לתבשילים שונים. הדבר היחיד שצריך לעשות מלבד החיתוך, הערבוב והאפייה הוא טיגון הפטריות והבצל. אם אין לכם פטריות טריות, גם קופסת שימורים של שמפיניון יכולה בהחלט להיות תחליף ראוי. את המאכל הזה אפשר להכין בגרסת פרווה, עם גבינות טבעוניות ועם רוטב פטריות צמחי במקום רוטב השמנת פטריות של המתכון החלבי, כך שהיא יכולה להתאים כתוספת לכל ארוחה.
שכבות של טעם
פשטידת בצלים היא אומנם מאפה פשוט, אבל יש לה סגנון מהודר, ואם היא אפויה כקיש, היא עוד יותר אלגנטית. ההבדל הגדול בין מאפה בצורה זו לקיש הוא הבצק הפריך שעוטף את כל המרכיבים ומהווה בסיס יציב סביב תערובת הירקות האפויה. הבצק מהווה מסגרת יציבה וגם סופג את הנוזלים שמגירים הירקות במהלך האפייה, כך שאפשר להיות בטוחים שכל חתיכה תהיה יציבה ולא תתפרק. גם עם בצק בתחתית וגם בלעדיו לבצל החתוך לטבעות יש מראה שנשמר גם לאחר האפייה. במקרה של הקיש הזה, אפשר להוסיף גם טבעות כרישה, שמשתלבת היטב עם הבצל. לפני שמוסיפים אותם לתערובת יש לטגן אותם עם חמאה, קמח, יין ותבלינים. לבלילה החמימה מוסיפים גם שמנת מתוקה, ביצים, גבינות שאוהבים ובצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה. כיוון שלטבעות הבצל יש חשיבות במראה המאכל המוכן בתבנית, אפשר לוותר על הקרמה בגבינה צהובה ולהכניס את פתיתי הגבינה לתוך הבלילה ולערבב. פשוט, מהיר ומתחסל בתוך דקות.
