כדורי שוקולד – לא רק לילדים
כדורי שוקולד נחשבים לקינוח הקלאסי האולטימטיבי לילדים, גם בהכנה וגם באכילתם. גם מבוגרים יכולים ונהנים מכדורי שוקולד, בואו נכיר את הקינוח האהוב מסביב לעולם כדורי שוקולד

שוקולד – לא רק לילדים
מוצאו של הקינוח הנפלא והאהוב הזה הוא מדנמרק שבשוודיה. הוא הומצא בשנת 1940 ומרכיביו מעט שונים מהגרסה הישראלית המוכרת שבבסיסה נמצאים הביסקוויטים של פתי בר. הכדור המקורי הוכן משילוב של אבקת קקאו, שיבולת שועל, חמאה, סוכר וקוקס טחון, וכך הופץ אל העולם. מאז ועד היום עברו הכדורים הקטנים והטעימים שלל עיבודים מעניינים שאותם נסקור במאמר זה.
כדורי שוקולד ויוה לה פרנס
הגרסה הצרפתית לכדורי שוקולד היא הטראפלס. אלו עשויים משוקולד, שמנת וחמאה ללא שום מרכיב נוסף דמוי בצק או ביסקוויט. בשל עובדה זו טעמם מעודן יותר והרי אין כל פלא שכך, משום שהם מורכבים רק מחומרים מדהימים וטעימים כיאה למטבח הצרפתי. את הטראפלס נהוג להכין משוקולד מריר משובח בעל אחוזים גבוהים במיוחד של מוצקי קקאו ולהוסיף גם אלכוהול לתוכם כך שהם אינם מתאימים לילדים.
קרנבל של כדורי שוקולד
כדורי השוקולד הבאים שנספר לכם עליהם מגיעים מברזיל הססגונית והצבעונית. שם הקינוח הזה עונה לשם "בריגדיירו", והוא למעשה כדור שוקולד בריזלאי שנוצר בשנות ה-40 גם כן, ומכינים אותו מאבקת קקאו, חלב מרוכז ומרגרינה בלבד. זהו קינוח פופולרי מאוד בברזיל.
לא רק איקאה אלא גם כדורי שוקולד
שוודיה מביאה אלינו לא רק רהיטים, אלא את הקינוח הזה בעצמו שכן שם הוא הומצא. בשוודיה משתמשים בפתיתי שיבולת שועל ומוסיפים לו קפה, קקאו, סוכר ולפעמים גם סוכר וניל. את הכדורים השוודים מגלגלים בקוקוס, סוכריות צבעוניות וגם באבקת סוכר. שם הכדורים הקטנים עונים לשם: "צ'וקלדבולר".
כדורי שוקולד כחול לבן
כדורי השוקולד הישראלים הם קינוח מוכר ואהוב בכל בית ישראלי. הכדורים שלנו מוכנים על בסיס ביסקוויט הפתי בר האהוב והמוכר, המשולב עם סוכר, קקאו, שוקולד מריר או שוקולית (תלוי מי קהל היעד שלכם), חלב וחמאה. אבל בישראל כמו בישראל מדינת הסטארטאפניישן לא זנחו את הכדורים החביבים רק בציפוי של קוקוס וסוכריות צבעוניות או קקאו, אלא הגדילו ראש והמציאו לו שלל גרסאות נהדרות, הינה הן לפניכם:
- כדורי שוקולד מצופים בשוקולד – מה מושלם יותר מלצפות כדור של שוקולד בעוד שוקולד? ממש כלום! כדי לעשות זאת תצטרכו להקפיא את כדורי השוקולד שלכם כשעתיים לפחות, (ודאו שהם בגודל של כדור פינג פונג) ולאחר שהם התקשו מספיק, טבלו אותם בתוך שוקולד מומס. תוכלו להמיס שוקולד מריר עם שמנת, שוקולד חלבי עם שמנת ואפילו שוקולד לבן עם מעט שמן ולטבול אותם, ובכך לקבל מעטה שוקולדי נפלא. מי שחפץ בשדרוג קראנצ'י יכול מיד לאחר הטבילה בשוקולד להכניס את הכדורים לתוך שברי קורנפלקס, שברי גביע של גלידה או שברי אגוזים מסוכרים, ולאמיצים שביניכם נמליץ לפזר מעט מלח גס ולהתענג על שילובי הטעמים.
- כדורי שוקולד עם הפתעה – כדורי שוקולד יכולים להכיל בתוכם של הפתעות שמתאימות יותר למבוגרים. למשל, תוכלו להכניס אל תוך הכדור שוקולד אגוז לוז, שוקולדים של קליק, בוטנים, פיסטוק מקולף, שוקולדים של M&M ואם יש לכם בבית במקרה ג'וניור מינטס (Junior Mints) תוכלו לשגע ממש את האורחים שלכם ולשדרג בעשרות מונים את הכדורי שוקולד שלכם עם טעם מנטה רענן. חובבי הטעם של חמאת הבוטנים יכולים בהחלט לפתוח את הכדור במרכזו ולהכניס לתוכו מעט חמאת בוטנים שתקפיץ את טעם השוקולד.
- כדורי שוקולד עם אלכוהול – כדי לקבל את התוצר הזה עליכם להוסיף את האלכוהול לעיסה של הכדורים. תוכלו להכין אותם עם ויסקי או כף של ברנדי ו"לחזק" את טעמם של הכדורים.
- כדורי שוקולד עם קפה – מי שחובב טעם קפה עמוק יכול בהחלט לשלב בעיסת הכדורים שוט של אספרסו וליהנות מכדורי שוקולד עם טעם עמוק של אספרסו.
- כדורי שוקולד שיכורים – כדי להכין את הכדורים הללו תזדקקו לדובדבנים שהשריתם בליקר דובדבנים, ויסקי או ברנדי. הסוד הוא לחרוץ בהם חריץ ולהשרות אותם באלכוהול שבחרתם עם סוכר לפחות כארבע שעות. לאחר מכן תוכלו להכניס אותם לתוך כל כדור.
- כדורי שוקולד טבעוניים – בגרסה הזו כל המרכיבים זהים למעט מוצרי החלב שאותם יחליף קרם קוקוס. את הביסקוויטים ניתן לטחון ולשדרג את הטעם של הכדורים בעזרת אגוזים טחונים. לאחר שהעיסה מוכנה אפשר לגלגל ממנה כדורים ולטבול בשבבי קוקוס.
