חמישה קינוחים יומיומיים שאי אפשר לוותר עליהם
הם מתוקים, הם סופר טעימים וחלקם גם מושחתים – יש קינוחים שזו מצווה לאכול מהם מדי יום. עם הקפה של הבוקר או תה אחה"צ, לפני שאוספים את הילדים מהגן או כשסוגרים את היום, הנה כמה קינוחים יומיומיים שפשוט אי אפשר לוותר עליהם (וגם לא צריך).

-
לא לילדים בלבד: כדור שוקולד
יש קינוחים שאי אפשר לעמוד בפניהם, ולא משנה בני כמה אתם. כדורי שוקולד הם כאלה בדיוק. קטנים, מלאים בטעם של ילדות ועם אינספור וריאציות שיכולות להפוך אותם לכל מה שתרצו – אפילו בריאות! לצד הגרסה הקלאסית, תוכלו לשדרג את כדורי השוקולד שלכם עם שברי אגוזים, ביסקוויטים או פצפוצי אורז, להוסיף לתערובת חמאת בוטנים נימוחה וגם לגלגל אותם לפני ההקפאה בתערובות משמחות, החל מקקאו שיהפוך אותם לגרסה מקורית של טראפלס, דרך שוקולד לבן מומס ועד לפקאן סיני מרוסק, שיוסיף טעמים מקפיצים. אפשר גם להכניס הפתעות אל תוך כדור השוקולד המשמח שלכם, כמו אגוז לוז שלם, קוביית שוקולד או עדשים צבעוניים.
-
מצרפת באהבה: קוראסון
יבורך ממציא הקרואסון, יבורך העם הצרפתי (או האוסטרי, הדעות חלוקות). הפריזאים נוהגים לפתוח את הבוקר שלהם עם קרואסון, והוא גם המבשר לשורה מרשימה של מאפים ומנות מקסימות בטעמיהן שיבואו לאורך היום – ואם פייר מהשאנז אליזה חושב שכך מתחילים יום טוב, מי אנחנו שנתווכח?
אפשר לבחור בגרסת החמאה הקלאסית, להעדיף את ה"פה-או שוקולה" (שהוא מעין קוראסון עם שוקולד בתוכו – ואוי ואבוי אם תכנו אותו קוראסון שוקולד) או לבחור בחלת בריוש מתקתקה. הגרסאות אמנם משתנות אך הבסיס נותר זהה: בצק רך, עדין ונימוח שמוכן להפוך כל יום לטוב הרבה יותר!
-
ביס של בריאות: עוגיות שיבולת שועל
רוצים להוסיף לחייכם נגיעה של בריאות וליהנות ממתוק מבלי להתייסר לאחר מכן? הכניסו שיבולת שועל למאפים ותראו כי טוב! הפחמימה הנהדרת הזו עשירה בסיבים תזונתיים, ואם תיקחו אותה לסיבוב מהיר בבלנדר היא תהפוך לקמח רך ועדין שישמח את העוגיות הבאות שתכינו. את עוגיות שיבולת השועל אפשר לנקד בשוקולד צ'יפס, צימוקים, שקדים ואגוזים, או להוסיף לתערובת ממרח שקדים, חמאת בוטנים או נוטלה, שיעניקו לעוגיות רובד נוסף של טעמים.
-
כל בוקר, בבקשה: פנקייקים וקרפ צרפתי
מחבת אחת, מצרכים שלכולנו יש בבית ושיר עליז בלב – הכנת פנקייק או קרפ צרפתי זו הדרך הטובה ביותר לומר לאלוהי המתוקים: אנחנו בעניין, בואו נתחיל! כדי שחגיגת החמאה הטעימה הזו תהיה שלמה, חשבו על תוספות מעניינות לקרפ או לפנקייק שלכם. תוכלו ללכת על ה"מראה האירופאי" ולשדך להם גבינת ריקוטה או מסקרפונה עם פירות יער מתוקים וחמצמצים, לבחור במייפל כמיטב המסורת, למלא את הקרפ בשוקולד לבן, שוקולד חלב או בממרחים אהובים נוספים כמו לוטוס, אוריאו עם שברי עוגיות או קינדר בואנו מתוק וטעים, או פשוט לעצב תלוליות של קצפת אוורירית ולזלול בהנאה.
-
יש גם גרסה אישית: עוגה בחושה
עוגה בחושה לרוב לא תהיה רק קלה להכנה, אלא גם מאוד מהירה. לעתים אפילו לא תזדקקו למיקסר כדי לאחד את המצרכים לכדי בלילה אלא רק לערבבם יחד, למזוג לתבנית, משם לתנור ואז ופשוט ליהנות ממגוון טעמים כיד הדמיון הטובה עליכם. אם הדמיון שלכם יצא לחופשה קצרה (כי הוא זקוק לסוכר, אלא מה?), בואו ונדבר על כמה מסוגי העוגות הבחושות הפופולריות ביותר. בראש הרשימה מככבת עוגת המייפל – ובצדק. יש לה טעמים עדינים של תפוז וטעמים דומיננטיים של מייפל מתקתק, והיא פשוט קינוח שאי אפשר לסרב לו בכל יום מחדש. עוגת שוקולד גם היא, כמובן, כובשת את המקומות הראשונים במצעד הקינוחים היומיומיים, ואותה תוכלו לשדרג באמצעות הוספת הפתעות קטנות לבלילה, כמו פירות יער, אגוזים או תערובת נוספת ליצירת דוגמת שיש מעניינת. לא משנה באיזו עוגה תבחרו, תמיד תוכלו להכין שכבה עליונה המוסיפה טעמים ועניין מדליק לעוגה, הנקראת בשפה המקצועית: שטרויזל – שכבה פירורית המורכבת מבצק, סוכר וחמאה, המוסיפה קראנצ' כיפי לעוגה וגם רובד טעמים נוסף.
כדי ליהנות מהפלא הקולינרי המהיר שלכם מדי יום, אפו את הבלילה בתבניות קאפקייק אישיות או בעטרות נייר. כך תוכלו להקפיא את העוגות האישיות ופשוט לחמם בהנאה לפני ההגשה.
