חגיגה צמחונית וטעימה
רוצים לארח חברים או משפחה לארוחה צמחונית שאף אחד לא ירגיש שחסר בה משהו, ואפילו יבקשו מכם מתכונים בסופה? הינה המדריך המלא לבניית תפריט מושלם על טהרת הצמחונות, שכולו חגיגה של טעמים שכולם אוהבים! ממנת הפתיחה ועד לסלט – הינה צ'ק ליסט מפורט עם רעיונות והשראות, שבסופו תוכלו לגשת למטבח, להתעטף בסינר ולצלילי המוזיקה האהובה עליכם פשוט להתחיל לרקוח מטעמים משמחים.

פותחים בטוב: מרק בכל הצבעים
קעריות מרק מהבילות המכילות את כל טוב העולם – היש דרך טובה מזו לפתוח ארוחה חגיגית? יש משהו מנחם, מחבר ומשפחתי להפליא במרק המוגש מתוך סיר גדול וכבד, והחלק הטוב ביותר הוא שתמיד אפשר לשדרג, לרענן, לשנות ולגוון את תכולתו בהתאם לסגנון הארוחה או העדפות האורחים.
מרק כתום קטיפתי עם נגיעות שמנת ועלה תימין לארומה ישתלב מעולה בארוחה חורפית, מרק עדשים נחשב לאחד המרקים הבריאים והמשביעים ביותר שיש וגם הטעימים שבהם, מרק פטריות עם קרם קוקוס או שמנת זו דרך נפלאה להראות אהבה לאורחים שלכם ומרק ירקות צח הוא אות הפתיחה הכי קלסי שיש להמשך הארוחה. תוכלו לבחור האם להגיש את המרק עם תוספות אהובות למרכז השולחן, כמו שקדי מרק, קרוטונים או גבינת פרמז'ן מגורדת – ולהתענג על כל לגימה!
לראשונה: סביצ'ה מרענן
הוא מרענן, הוא טרי, הוא הכי טעים שיש ואם הצמחונים שלכם אוכלים דגים – תוכלו להכין מהמנה הזו מטעמים של ממש. סביצ'ה דג נשמע כמו מנה מתוחכמת למדי, והיא אכן מתוחכמת – אך באפס מאמץ. הדגים זקוקים רק לנגיעה קלה של לימון או מלח ולחברים טובים לידם על הצלחת – עשבי תיבול טריים וקצוצים, פירות חתוכים דק או ירקות מעניינים שמוסיפים צבע וטעם לצלחת. תוכלו להכין סביצ'ה משלל דגים, כמו אינטיאס עם רצועות פלפל וגמבה דקיקים, לבחור בדג לבן שאוהבים עם פלחי תאנים צלויות על ברוסקטה קריספית, לשדרג עם רעפי מנגו דקיקים ורוזמרין או פשוט כך – קצוץ לקוביות קטנות, עם עשבי תיבול, יוגורט ופלחי מלפפונים.
עצירה בעיקרית: מנות הטופו הכי מיוחדות
הגענו לחלק המרכזי של הארוחה, וזה הזמן לשלוף את התותחים הכבדים, אלה שמשתלבים נפלא עם שלל מנות והופכים כל ארוחה לפצצת חלבון וטעם: הטופו!
אם בעבר הטופו נקשר לקלישאה שרק צמחונים וטבעונים אוכלים, הרי שהיום עם מהפכת הבריאות ורצונם של רבים לצרוך פחות חלבון מן החי ויותר חלבון מן הצומח – הטופו כובש את מרכז הבמה ומופיע במגוון מנות פשוט מעולות, שגם אוכלי הבשר האדוקים ביותר יאלצו להודות שהוא פשוט טעים.
אז איך נשלב טופו בארוחה הצמחונית שלנו? תוכלו להכין שקשוקה עם המון עגבניות ועשבי תיבול ועם קוביות טופו, להקפיץ עם אטריות אורז וירקות דקיקים בטעמים אסיאתיים ממכרים, להכין קציצות טופו קטנות ומשמחות שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול ולהגיש לצד אורז לבן או הום פרייז שחומים וטעימים, לאפות בתנור עם פירורי לחם ולהגיש על מצע של עלים ירוקים ורעננים או להפוך את הטופו לחגיגה מזרחית ולהכין שווארמה מהירה, עם תבלינים אותנטיים, הרבה בצל ופיתה ביתית.
בצד: חגיגה איטלקית עם סלט
האיטלקים דווקא לא ידועים בתור צמחונים ידועים, אך מתנה צמחונית אחת הם בכל זאת הביאו לעולם ועל כך נודה להם לנצח: פסטה! רצועות הבצק הטעימות הללו ישתלבו כמעט עם כל מנה עיקרית שתבחרו, וזה בדיוק הזמן להיכנס למטבח, להראות יכולות ואולי אפילו להכין פסטה בעבודת יד לגמרי בעצמכם – זה לא כל כך קשה כפי שזה נשמע, מבטיחים!
ואיזה רטבים נשדך לפסטה המהוללת? תוכלו להכין רוטב בולונז צמחוני ולוותר על מנת הטופו, ללכת על קלסיקה איטלקית ולהכין רוטב קאצ'ו א פפה שהוא פשוט מפליא בפשטותו ובעומק טעמיו החמאתיים הרכים, למלא קונכיות פסטה בגבינות ועשבי תיבול ולמזוג מעל בנדיבות רוטב עגבניות-ריקוטה מושלם (שיהיה מושלם עוד יותר אחרי בישול בתנור) או לבחור ברוטב עוקצני ודומיננטי יותר, כמו רוטב פסטו עם צנוברים והררי פרמז'ן.
לצד הפסטה הגישו סלטים כדי שהארוחה תהיה מרעננת, מגוונת ומאוזנת, ונסו להתאים את הסלט למנה העיקרית ולמנת הצד הנבחרת – מסלט חלומי עם ירקות טריים ועד לסלט ירוק רענן, השמיים הם הגבול!
