השילוב המנצח – קיש וסלט
ארוחות עיקריות בקיץ תמיד מעלות התלבטות. מצד אחד, אתם רעבים כמו בכל עונה. מצד שני, החום והלחות הופכים את כל עניין המנה הכבדה והחמה להרבה פחות מושכת. אך אל דאגה, כי קיש וסלט הם לגמרי הצמד שבא לשירותכם- מנה משביעה ומזינה שהיא גם קלילה וצבעונית. ארוחה שקל להכין, כיף לאכול, נכנסת מושלם בקופסה לעבודה- יש מצב שתתאהבו בשילוב הזה עד כדי כך שתרצו להמשיך איתו גם לחורף (ולשאר העונות. בכל ארוחה). אספנו עבורכם רעיונות לצמדים כדי שיהפכו את החיים שלכם לקלים (וטעימים) הרבה, הרבה יותר.

קיש מפטריות וסלט מירוקים
קיש פטריות עשוי נכון הוא חלום. קמח, חמאה, ביצה, שמנת וקצת מלח: זה כל מה שצריך לקלתית המושלמת- פריכה, לחה בדיוק במידה ונותנת קונטרה מושלמת למילוי הרך והנימוח. את המילוי הפטרייתי המושלם ניתן להכין בקלות בגרסה הזריזה: טגנו בצל בכמות יפה במחבת עם חמאה עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות (שייקח להן בדיוק רגע להיות מוכנות) והסירו מהאש להתקררות קצרה. הסירו הוסיפו שמנת מתוקה וגבינה צהובה מגוררת, קצת ביצים ומלח והנה לכם מילוי שהוא כמו כפפה ליד (של הקלתית). אם תרצו לשדרג את החגיגה ויש לכם גינה במרפסת, קטפו כמה עלי טימין או אורגנו להקפצת הטעמים והכניסו לבלילה. אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 45, עדיף בחלקו התחתון של התנור. ומה יותר מתאים לשדך לפשטידה חלומית מאשר סלט עלים חלומי? אחד היתרונות בו, שאתם אפילו לא צריכים לשבור את הראש על הרכבת העלים: שקית מיקס של עלי בייבי בכל סופר תסגור לכם את הפינה. יחד עם בצל סגול, פרי העונה חתוך לפרוסות דקות, קצת אגוזים ורוטב שאפשר להכין לכל השבוע ולשמור בבקבוק במקרר: חרדל דיז'ון, חומץ בלסמי, שום סילאן ושמן זית (ומלח לפי הטעם כמובן).
קיש פלפלים וסלט סלק
צבעי הפלפלים העזים נותנים פייט לסגול הבוהק של הסלק, במנה שאפשר לאכול כל יום, כל היום. הקלתית במתכון הזה היא ממש אותו הדבר כמו במתכון הקודם (2-3 קישים ואתם יודעים אותה בעל פה). כאן המילוי אמנם דורש מעט (ממש מעט) הכנה מראש, אבל היא ללא ספק עומדת להשתלם לכם: נקו פלפלים בכל הצבעים (זכרו שלפלפל ירוק טעם מעט יותר מריר), חתכו לחצאים והכניסו לקלייה זריזה של 20 דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, עד להשחמה יפה מלמעלה. בזמן שהפלפלים בתנור, תוכלו להכין את הקלתית ואת שאר הבלילה: בקערה אחת ערבבו ביצים, שמנת מתוקה וקורט מוסקט, מלח ופלפל שחור. כשהפלפלים מוכנים, הוציאו לצינון והסירו את הקליפה שבשלב הזה תרד ממש בקלות. חתכו לרצועות והניחו על הקלתית המוכנה-מראש שלכם, מעליה פזרו גבינת עיזים בפירורים נדיבים, ומעל כל הטוב הזה שפכו את הבלילה והכניסו לתנור, לאפייה של 40 דקות על 180 מעלות. וכדי להפוך את הצלחת הזו לקרנבל צבעוני, רק נשאר לשדך למלכה שלנו מלך. כל מה שדרוש הוא כמה סלקים חתוכים לקוביות קטנות (סלק הוא ירק קשה, לא לשכוח), שום, צנוברים וגבינת סנט מור צרובה. טוב, אפשר להסתפק גם בבולגרית מפוררת, או בכדורי גבינת עיזים שתצרו באצבעותיכם.
קיש קישואים וסלט חסה
חוץ מזה שממש כיף להגיד את שם המנה הזאת, קיש קישואים היא מנה שכולם אוהבים לאכול. קלה לעיכול, טעימה-טעימה ומשמחת בצהריים או בערב, ולמען האמת- סביר שתנשנשו אותה בין לבין. אין צורך בשילובים מורכבים, כי הקישוא לבדו, בגרסת הקיש שלו, הוא עולם ומלואו. שלושה קישואים בינוניים הם כל מה שצריך! גררו אותם וסחטו כדי שהבלילה לא תצא נוזלית מידי. הוסיפו בצל שטיגנתם מראש לכדי הזהבה, מעט קמח, כמה ביצים, שמנת מתוקה ופתיתי גבינה צהובה שיתפזרו באופן אחיד על כל השטח. פזרו מלמעלה שומשום והכניסו לאפייה של חצי שעה שבסיומה ריח קיש הפלאים שלכם יכנס לבטח את כולם למטבח. אבל רגע! מי מתאים יותר להשלים את הצלחת הירוקה הזו מאשר סלט חסה ירקרק עם פצפוצי פקאן סיני? ואם כבר סלט חסה, אז חסה סלנובה, שהרכות שלה תתכתב עם העדינות של הקישוא, בעוד הפקאן הסיני והשומשום יגנבו את ההצגה עם קרנצ'יות מתפצחת. רוטב קליל של סילאן, חומץ תפוחים, שום, שמן זית ומלח יהפוך את הארוחה הזו לחגיגה, גם אם אין מה לחגוג.
