הפשטידות הכי מהירות וקלות לארוחת הערב – תוכן קולינרי | השף הלבן

הפשטידות הכי מהירות וקלות לארוחת הערב

ארוחת ערב היא הארוחה שמסכמת את היום. בתום כל המשימות, הפעילויות והמטלות, מגיעים הביתה לנוח ולהירגע ולסיים עם ארוחת ערב טובה שלא תכביד לפני השינה ויחד עם זאת תשביע. פשטידות לצד סלט ירקות קליל וטרי מתאימות במיוחד למטרה זו, וישנן פשטידות רבות שאינן דורשות מאמץ רב והן פשוטות ומהירות להכנה, רק לערבב את כל המרכיבים יחד, להכניס לתנור ולאכול.

מאת: עורך השף הלבן
הפשטידות הכי מהירות וקלות לארוחת הערב

פשטידת תירס שגם ילדים אוהבים 

 

ילדים מאוד אוהבים תירס. קלחי תירס, תירס בקופסה, אורז עם תירס, הכול הולך. השילוב של תירס עם גבינות במעטה קראנצ'י אפוי, הוא  כזה שלא ניתן לעמוד בפניו, וגם אותו הילדים יזללו בכיף. הכנת פשטידת תירס אינה מורכבת כלל וכל שנדרש הוא לערבב בקערה תירס, ביציםשמנת לבישול, קמח תופח, גבינת מוצרלה מגורדת, מלח, פלפל ותירס מסונן מקופסת שימורים. אפשר להוסיף לתערובת גם מעט בצל קצוף מטוגן עד להזהבה. מערבבים הכול יחד ומעבירים לתבנית פיירקס משומנת. מפזרים מעל פירורי לחם מתובלים שיעניקו את המרקם הקראנצ'י ומכניסים לתנור ל־45 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה והתערובת מתייצבת. אפשר להוציא מהתנור ומיד להגיש לשולחן. 

 

פשטידה טעימה משימורי פטריות 

 

אם מחליטים להכין פשטידת פטריות, ניתן לבחור אם להכין אותה עם פטריות טריות ולטגן אותן לפני שמתחילים לערבב את חומרי הפשטידה, או עם פטריות מקופסת שימורים, בחירה שמקצרת את תהליך ההכנה. ניתן לקנות בכל מכולת או סופר שימורי פטריות פרוסות, לשטוף ולסנן אותן ובכך לחסוך כ־20–30 דקות. בקערה גדולה נערבב פרוסות פטריות משומרות, קמח תופח, חלב, ביצים, שמנת חמוצה, גבינה צהובה מגורת, אבקת מרק פטריות, קוטג' או גבינה לבנה, מעט מלח (אבקת המרק כבר מלוחה) ופלפל שחור. בתחתית תבנית אפייה משומנת מפזרים מעט פירורי לחם כך שיהיה קל יותר להוציא את הפשטידה ויהיה לה גם בסיס כך שהיא לא תתפרק. אל התבנית מעבירים את תערובת הפשטידה ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך. כאשר הפשטידה מוכנה, אפשר להוציא אותה, לפרוס ולאכול. 

  

פשטידת ברוקולי נהדרת 

 

ברוקולי הוא אחד הירקות הבריאים והטעימים שניתן להכין ממנו מגוון מנות. יש בו ויטמין C, סידן וסיבים תזונתיים וכדאי להוסיף אותו לתפריט היומי מידי פעם. פשטידת ברוקולי קלה במיוחד, מכיוון שניתן להכין אותה מברוקולי קפוא כך שאין צורך אפילו לבשל אותו מראש. בתבנית פיירקס משומנת מניחים את פרחי הברוקולי המופשרים. מכינים תערובת של גבינה לבנה, קוטג', קוביות גבינה בולגרית, ביצים, קמח, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. את התערובת שופכים על הברוקולי, מפזרים מעל גבינה מגורדת כגון: צהובה, קשקבל או מוצרלה ומכניסים לתנור למשך 40–50 דקות. ניתן לבדוק אם הבלילה התייצבה והגבינה הזהיבה ואז להוציאה מהתנור. חשוב להמתין כעשר דקות עד שהפשטידה תצטנן מעט לפני שחותכים אותה, כדי שלא תתפרק בעת ההגשה. 

  

ערב רב של גבינות 

 

אין מתכון פשוט מפשטידת גבינות שניתן להכין משאריות הגבינות שיש במקרר ולקבל מנה נפלאה ושונה בכל פעם. מכינים פסטה, לא משנה איזו, שתהיה הבסיס של הפשטידה. אל הפסטה המוכנה מוסיפים גבינות שונות, חלקן קשות וחלקן רכות, כגון: גבינה לבנה, קוטג', גבינה בולגרית, שמנת חמוצה, פרמז'ן מגורדת, גבינה צהובה או קשקבל, רוקפור וכדומה. מערבבים הכול יחד בתוספת ביצים, מלח, ופלפל. ניתן להוסיף גם צ'ילי גרוס לקבלת טעם פיקנטי מעט. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור ל־20–30 דקות עד שהיא משחימה מעט ומתייצבת. 

   

פשטידת בצל קלסית וקלה 

 

בצל חי חריף מעט בטעמו, אך בצל מטוגן מקבל טעם מקורמל נהדר, שמעניק למאכלים טעם מתקתק ונפלא. פשטידת בצל דורשת אומנם טיגון מוקדם, אך ההשקעה הקטנה הזו משתלמת בתמורה לטעם המהמם. פורסים לטבעות כמה בצלים ומטגנים אותם בחמאה עד שמתרככים מאוד, ממש מגיעים למרקם של פסטה. אל הבצלים מוספים גבינה לבנה, ביצים, גבינה צהובה מגורדת, כמה כפות קוואקר (ניתן להחליף בקמח), מלח ופלפל. משמנים תבנית עגולה היטב, גם בצדדים, מפזרים פירורי לחם ומעבירים את התערובת. מפזרים גבינה צהובה מגורדת מעל ומכניסים לתנור ל־45 דקת בערך. כאשר הפשטידה משחימה מעט, מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר לפני שפורסים.   

 

לסיכום, פשטידה היא אחד המאכלים הוורסטיליים שיש. ניתן להכין אותה מכל ירק או גבינה, בוואריאציות שונות עם טעמים חדשים בכל פעם 

הפשטידות הכי מהירות וקלות לארוחת הערב

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.