המנות שיגנבו את ההצגה בארוחת החג
חגיגית יותר, טעימה יותר וכזו שכל האורחים שלכם לא יפסיקו להלל ולשבח אותה – רוצים להכין מנה לחג השבועות שבאמת תגנוב את ההצגה ותכבוש את שולחן החג? בדיוק לשם כך אנחנו כאן! איך עושים את זה למרות שנראה שכל מנות החג כבר עלו על השולחן, כל הטעמים כבר נטעמו ואין חדש תחת השמש? במקרים מסוימים – נצמדים לקלסיקות ובמקרים אחרים – מחדשים! הינה כמה השראות, רעיונות ודרכים לשדרוג שלל מנות המתאימות לחג השבועות. שלפו את רשימת הקניות ובואו נצא לדרך!

הכובשת: לביבות ירק עם מטבל מרענן
כמנה ראשונה או אפילו למרכז השולחן כמנה עיקרית, לביבות חמימות ובשרניות הן תמיד רעיון טוב, בייחוד בארוחת חג שמילת המפתח המובילה אותה היא גבינה ורוצים קצת לגוון ולשמור על איזון תזונתי. את הלביבות אפשר להכין מירקות שאוהבים ולערוך שילובים שונים, כמו לביבות בטטה ועדשים, לביבות זוקיני עם עשבי תיבול, לביבות תפוחי אדמה עסיסיות או לביבות מכל הירקות שיש בבית, מגזר ועד קישוא. את הלביבות כדאי להגיש עם מטבל מרענן, כמו צזיקי, מטבל אבוקדו, מטבל שמנת שום או מטבל בצל ירוק עם גבינה. נסו לשמור על משחק בטעמים ולגוון את טעמי הלביבה אל מול טעמי המטבל – יצירתיות היא שם המשחק!
המהפנטת: דג שלם בתנור
לפעמים המנה שגונבת את ההצגה בשולחן החג היא דווקא זו שהכי קל להכין (והאורחים בכלל לא יודעים) – זה המקרה כשבוחרים בדג שלם, טרי, עסיסי וחגיגי! בחרו דג שאתם אוהבים, כמו דג ברמונדי, לברק או סלמון ואפו אותו בתנור בתוך נייר כסף עם עשבי תיבול וסוכריות שרי קטנות, עם רצועות של ירקות שורש כמו גזרים בצבעים שונים (הסגול לגמרי יכבוש את השולחן!) או פשוט ככה – שלם עם לימון ועשבי תיבול טריים. בילוי קצר בתנור והדג שלכם מוכן להפנט את כל הסועדים ולהוות מנת "הצגה" שהיא לא רק סופר טעימה – היא גם ממש בריאה ומלאת חלבון. רק אל תשכחו להגיש את הדג בכלי הגשה חגיגי!
המנצחת: פשטידה בלקנית
אם השילוב בין ירקות צבעוניים לבין גבינה ובילוי ממושך בתנור עושה לכם את זה – אתם חייבים לנסות את הפשטידה החגיגית הזו, שאפשר בקלות להפוך לקיש חגיגי עוד יותר. פשטידות לשבועות הן הדרך האולטימטיבית לשלב את הטוב שבכל העולמות: גם מושקע וגם בריא, גם טעים וגם חגיגי! בפשטידה הזו משלבים בין ירקות בלקניים משמחי לב, כמו חציל, גמבה, בצל, זוקיני ופטריות או לשדרג למאפה בלקני בשם בניצה, המורכב משכבות ממכרות של בצק פילו, גבינות כמו בולגרית, קשקבל וקוטג' והרבה ירקות טובים. רוצים לשמור על שולחן החג שלכם נקי ומעודן? לכו על קיש בצל קלסי – שילוב מנצח בין מלית רויאל קרמית לבצל מקורמל נהדר!
המושחתת: פסטה עם ארבע גבינות
זה לא יהיה חג שבועות כהלכתו אם לא תככב בו גם מנה מושחתת, רצוי כזו עם כמה שיותר גבינה, נכון? תעלה ותבוא המנה המושחתת שלגמרי תהפוך לכוכבת הערב בקלות: פסטה עם ארבע גבינות! בחרו את צורת הפסטה שאתם אוהבים וסמוך להגשה בשלו אותה ושדכו לה רוטב קרמי שמנת נפלא, עם מלית של גבינות מדהימות שיהפכו את הפסטה שלכם לחגיגה – גבינת מוצרלה, גאודה, סקנדינבית, גבינת צ'דר מגוררת, רוקפור וכל גבינה אחרת שאתם אוהבים. להגשה פזרו פרמז'ן בנדיבות.
הבריאה: סלט רוקפור חגיגי
היא לא רק בריאה (יחסית), היא גם סופר מרשימה: מנת הסלט הזו נולדה כדי לגנוב את ההצגה! יש משהו בשילוב בין עלים טריים, פירות עסיסיים, אגוזים מכל הסוגים וגבינה דומיננטית – וכמובן בשילוב הרוטב הנכון – שהופך כל סלט לחגיגה של טעמים, וזה גם המקרה בסלט עם השיק הצרפתי הזה, שהוא גם מאוד קל להכנה ואינו דורש הכנות מקדימות (פלוס משמעותי כשמארחים). בחרו בבסיס של עלים שאתם אוהבים, מעלי רוקט ועד עלי חסה לליק או סלנובה מפותלים ויפהפיים, הוסיפו גבינה שאתם אוהבים – כמו רוקפור, קממבר או כל גבינה רכה אחרת, שדכו פירות טריים כמו פלחי תפוחים, אגסים ואפילו תותים (אם תמצאו כאלה), כמה אגוזים, רוטב מתקתק – ויש לכם את זה!
