אוהבים פיצה? כך תכינו פיצה ביתית ובריאה
מצד אחד בא לכם להתפנק הערב על מגש פיצה חם, שממלא את הבית בריח נפלא. מצד שני, אתם לא בטוחים שמשולש פיצה רווי קלוריות ונוטף שמן, מתיישב עם ההבטחה שלכם לעצמכם לאכול בריא יותר. אז איך תמשיכו ליהנות מאחד המאכלים האהובים עליכם ביותר, מבלי לשלם על כך בבריאות ובמשקל? כל הטיפים במאמר הבא.

לסיכום, אם ריח הפיצה כבר עולה באפכם ואתם משתוקקים להתחיל בהכנה של פיצה ביתית טרייה ובריאה כל שאתם זקוקים לו הוא: קמח מחיטה מלאה, עגבניות טריות לרוטב, גבינות מופחתות קלוריות וירקות טריים כראות עיניכם לקישוט ותוספות. כך תהפכו את הפיצה הביתית לאלטרנטיבה הבריאה, ואולי אף הטעימה יותר. וגם תחסכו כסף, זמן וקלוריות. לא תאמינו עד כמה זה קל, וחשוב מכך עד כמה זה בריא אם תבחרו להכין את הפיצה בעצמכם. מופתעים מכך שפיצה יכולה להיות בריאה? מיד תראו כיצד זה אפשרי. מתחשק לכם ״ערב פיצה״ לבד, בזוג או עם חברים? בכמה צעדים פשוטים תוכלו להכין את הפיצה שלכם בעצמכם, לפי הגודל שמתאים לכם, לפי מתכון לפיצה שלכם, עם התוספות החביבות עליכם ולאכול אותה חמה הישר מהתנור. כך תשימו סוף להמתנה הארוכה לשליח, לפיצה שמגיעה קרירה ויבשה ולהרבה ייסורי מצפון. לא פחות חשוב, כאשר אתם מכינים את הפיצה שלכם בעצמכם, תוכלו להכין פיצה ביתית ובריאה. לכל אחד ממרכיבי הפיצה המסורתית והאהובה, ישנו תחליף בריא יותר שתוכלו להחזיק במזווה הביתי. אז איך מכינים פיצה ביתית ובריאה? כולם יודעים שהסוד של הפיצה הוא הבצק. הסוד שלנו הוא בבחירת בצק שעשוי מקמח מלא. יתרונות הקמח המלא (או בשמו השני קמח מחיטה מלאה) רבים. קמח זה מספק לגוף ויטמינים, סיבים ומינרלים חיוניים. כך שאתם גם נהנים, גם חוסכים מהגוף קמח לבן נטול ערך תזונתי וגם מעניקים לגוף שלכם אנרגיה חיונית ובריאה. והתוצאה? אותה התוצאה, הפיצה מקמח מלא תצא מהתנור כשהיא רכה במרכז ופריכה בקצה, בדיוק כמו שאתם אוהבים ורגילים. לכם נותר רק לבחור אם אתם מעדיפים את הפיצה שלכם עשויה מבצק עבה או דק.ומה לגבי רוטב העגבניות? בפיצריות הוותיקות, גם למתכונים של רוטבי העגבניות יש סודות משפחתיים שהולכים עשרות ולפעמים מאות שנים אחורה. אך מה שיסכימו עליו כולם מכאן ועד נאפולי – כל רוטב עגבניות באשר הוא, על כל תבליניו ומרכיביו הסודיים, מוצלח עשרת מונים כאשר העגבניות הן טריות. והנה יתרון ביתי מובהק – אצלכם במקרר העגבניות תמיד טריות. ולא רק הן אלא כל התבלינים ועשבי התיבול שתבחרו להוסיף. כך גם לגבי הירקות שתרצו לשים כתוספות על הפיצה: בצל, פלפל אדום, פטריות, זיתים וכל תוספת אחרת שנפשכם חפצה בה. כשאתם בוחרים להכין את הפיצה בבית, אתם יודעים בוודאות שבפיצה שלכם אין חומרים משמרים, ושלא נעשה שימוש בקופסאות שימורים שיושבות כבר חודשים במחסן. לפיצה הביתית שלכם יש טעם טרי וערך תזונתי אמיתי. עצם הידיעה הזו כבר עושה אותה טעימה יותר.
האם ישנה גבינה ביתית שתשתווה לגבינה העסיסית והעשירה של הפיצרייה? בוודאי! וגם במקרה הזה הבחירה הביתית ככל הנראה תהיה הבחירה הבריאה יותר בשבילכם. הגבינות שנעשה בהן שימוש בפיצריות, הן לרוב גבינות שאינן איכותיות ובעלות אחוזי שומן גבוהים ביותר. אחוזי השומן הגבוהים כמובן אינם מומלצים לבריאותכם, והם מהווים חלק ניכר מהקלוריות של הפיצה.
בפיצה הביתית עדיין יש לכם אפשרות לבחור בגבינות מצוינות, ואפילו לבחור בסוגי הגבינות החביבות עליכם. כמו כן, תוכלו לבחור בגבינה שבה אחוזי השומן מופחתים. למשל גבינת פרמז׳ן מגורדת בעלת אחוזי שומן נמוכים, מובטח לכם הטעם המוכר והנפלא שאתם מורגלים אליו ללא ייסורי מצפון. בגבינה שתרכשו בעצמכם ככל הנראה יהיו גם פחות חומרים משמרים, בין השאר כי היא מיועדת לשימוש ביתי ולא מסחרי.
ומה לגבי החוטים הנמתחים והאהובים של הגבינה שכל כך מזוהים עם הפיצה? האם גם בפיצה הביתית שלכם הגבינה תימתח באופן המוכר והנחשק? הלוא זה חלק מהותי כל כך מחוויית הפיצה! ובכן, בוודאי! תוכלו לרכוש גבינת מוצרלה קולקשן רגילה בסופר או את גבינת המוצרלה קולקשן באפלו בחנויות המתמחות בגבינות, אשר תספק את אותה החוויה בדיוק, ואף תזכו לתשואות מהאורחים והשותפים לאכילה על הצלחתכם בהכנתה של ״פיצה אמיתית״ במו ידיכם. (נציין שגבינת המוצרלה קולקשן היא שמנה, אך נחשבת בעלת ערך תזונתי ומסייעת לגוף בעזרתם של החיידקים המצויים בה.) במידה ואתם רוצים לשמור על אחוזי שומן מופחתים, תוכלו להשתמש בגבינה צהובה מגוררת בעלת אחוזי שומן נמוכים.
