5 מוצרים שחובה בכל בית לקראת חג שבועות
חג שבועות שונה מכל שאר החגים בעיקר בשל העובדה שאין בו מאכל ייחודי אחד שחייב להופיע בשולחן החג, ותפריט הארוחה נתון לשיקולנו הבלעדי. אז בשביל שלא תלכו לאיבוד ותפשלו דווקא בארוחת החג, ריכזנו עבורכם את רשימת המכולת של חמשת המצרכים שאתם חייבים שיהיו בבית לקראת החג! מתחילים?

חג השבועות לעיתים מרגיש
יותר כמו חג הגבינות בשל אופי הארוחה החלבית שמוגשת בשולחן החג. כמו לפני כל חג,
השאלה המרכזית שאנחנו מתמודדים איתה היא מה נכין השנה בארוחת החג? בניגוד לחגים
אחרים, לשבועות אין מאכל ייחודי (מלבד ההמלצה החמה לאכול מאכלים חלביים) מה שקצת
מקשה עלינו את הבחירה. למרות זאת, יש דברים מסוימים שאנחנו אף פעם לא מוותרים עליהם
כמו עוגת גבינה אחת לפחות, סלטים, פשטידות ושלל מאפים כמו פיצות, פסטות ואולי גם
לזניה. כדי להכין את כל אלו, יש מספר מרכיבים שאתם חייבים להצטייד בהם לפני החג, שמהווים
את בסיס המנות הללו ואתם בטח לא רוצים להגיע למצב בו אין לכם את המצרכים הדרושים
להכנת המאכלים האהובים עליכם ועל המשפחה. כדי שלא תמצאו את עצמכם פותחים את המקרר
ותופסים את הראש מהבאסה שחסרים לכם מצרכים, ריכזנו לכם רשימה של חמשת המוצרים שחובה
שיהיו בכל בית לקראת חג שבועות 2020. המצרכים הללו יבטיחו לכם שתוכלו להכין כל מנה שתחשבו
עליה: גם אם תיכננתם להכין אותה שבועות מראש או נזכרתם בה ברגע האחרון.
המוצר שפותח את הרשימה הוא בהחלט המוצר הכי חשוב לחג שבועות הקרוב ולוקח חלק מרכזי ברוב המנות של החג. חמאה היא מצרך מזון בסיסי ברחבי העולם ומדובר במוצר חובה בכל בית באופן כללי ובחג שבועות בפרט. החמאה היא מוצק חלק המופק בתהליך חיבוץ של שמנת או חלב, והיא משמשת למריחה, טיגון, אפייה ותיבול. יש לה תפקיד מרכזי וחשוב שמשדרג כמעט כל מאפה, ובמיוחד בבצק הפריך שהוא חלק משמעותי במאפים רבים בחג. החמאה הכרחית לקבלת בצק פריך איכותי שכן היא אחראית על מרקמו העדין והמיוחד. תוכלו לשלב אותה במאפים מתוקים, מאפים מלוחים, פשטידות, קישים ואפילו ברטבי הפסטה שלכם. אם אתם מנהלים אורח חיים טבעוני, תוכלו להחליף את החמאה במחמאה.
לקראת חג
השבועות, בכל מקרר תוכלו למצוא מגוון של שמנות באחוזי שומן שונים. הרי כדי להכין
עוגת גבינה למשל, אנחנו צריכים את הקצפת המתוקה שתתן טאץ' מפנק בכל ביס מהעוגה,
היא מחזיקה לנו את העוגה והופכת אותה למוצלחת יותר. נכון, היא לא דיאטטית במיוחד
אבל גם עוגת גבינה לא ממש ובכל זאת, לא כל יום חג השבועות. אז הצטיידו בשמנת מתוקה
כדי שלא תצטרכו לשבור את הראש ולאלתר ברגע האחרון.
בנוסף, שמנת לבישול היא גם מוצר חובה בכל מקרר לקראת חג השבועות, היא אחת מאבני
היסוד המחזיקה כל מנה חלבית ובזכותה אפשר בקלות לשדרג מנות פשוטות יחסית. עם השמנת
תוכלו להכין רטבים עשירים לפסטות, ללזניות, פשטידות ולמעשה כל מנה חלבית
מלוחה. אנחנו מאד אוהבים וממליצים על רוטב שמנת פטריות לפסטה שאין אחד שלא אוהב
ותמיד שמח לראות אותו בשולחן. אם אתם מנהלים אורח חיים טבעוני תוכלו להחליף
במתכונים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
חלב זה פריט
שבכל מקרה בכל ימות השנה יש לנו במקרר אבל בחג השבועות נצטרך לרכוש כמות קצת יותר
גדולה אם נרצה להכין עוגות, ריבת חלב ביתית, קרם וניל למאפה ועוד. בנוסף, תוכלו
להכין את הכוכב של הארוחה הידוע בשם רוטב בשמל. אם אתם לא יודעים מה זה רוטב בשמל, זה בסדר, הרבה לא יודעים על מה
מדובר ומה הם מפסידים. כמו שיש רוטב עגבניות אדום, רוטב רוזה ורוד ורוטב פסטו ירוק, רוטב הבשמל תופס את המשבצת הלבנה לצד רטבי השמנת השונים. רוטב בשמל מבוסס על קמח וחלב והוא מככב בעיקר בפשטידות בלזניות ובמאפים המלוחים שתכינו בחג הקרוב. אנחנו ממליצים לכם בחום לאמץ את רוטב הבשמל ואת העבודה איתו, אחרי שתכינו איתו פשטידה אחת לפחות לא תבינו איך הצלחתם לחיות בלעדיו כל כך הרבה זמן!
קמח, מוצר
בסיסי בכל בית שאי אפשר להעביר את החג (והחיים) בלעדיו. קמח לבן הוא הנפוץ ביותר, ולוקח חלק מרכזי בהכנת מבחר גדול של מאפים, לזניות, פיצות, עוגות ועוגיות. אם דיברנו על רוטב בשמל לפני רגע, גם הקמח הוא מרכיב הכרחי להכנת רוטב בשמל טעים ואיכותי.
כאמור, קמח לבן הוא הקמח הנפוץ ביותר בסופרמרקטים ובקרב הצרכנים הישראליים: הוא השכיח ביותר להכנת מאפים וטעים להפליא. יחד עם זאת,
מדובר בקמח פחות בריא ונחשב לפחמימה ריקה. אם תרצו לדבוק בארוחת חג בריאה יותר,
תוכלו להשתמש בקמח מלא, הוא יותר מזין מאחר שהוא כולל את הסובין והנבט של החיטה,
מה שנותן לו צבע כהה יותר. לא חשוב באיזה קמח תבחרו, העיקר שיהיה לכם קמח בבית
שבזכותו תוכלו להכין כל מה שיעלה על רוחכם.
לא נוכל להכין רשימת מצרכים לשבועות מבלי לפחות גבינה אחת! הבחירה הייתה קשה, אבל בסופו של דבר הכרזנו על גבינת פרמז'ן כגבינת חובה לקראת החג. פרמז'ן היא גבינה קשה שהגיעה במקור (איך לא) מאיטליה, עשויה מחלב פרה, מבושלת אך לא דחוסה. כל אלה הופכים אותה למנה שמוסיפה טאץ' ומשדרגת בקלות כל מנה. שלא תבינו לא נכון, אנחנו בעד שימוש בגבינות מרובות במנות השונות, אך אם היינו צריכים לבחור בגבינה אחת שאתם חייבים בבית – היא ללא ספק גבינת הפרמז'ן.
