מרק דלעת ועדשים כתומות טבעוני בסגנון הודי | השף הלבן

מרק דלעת ועדשים כתומות בסגנון הודי טבעוני

הוא אמנם כתום אבל רחוק מלהיות מרק-גרבר בזכות תיבול הודי ספייסי וטופו פיקנטי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק דלעת ועדשים כתומות בסגנון הודי טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

  • 3 כפות שמן
  • 1 טופו ALTERNATIVE בטעם פיקנטי, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מר
  • 2 בצלים קצוצים
  • 400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים גס
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה גס
  • 1 קולורבי קלוף חתוך גס (לא הכרחי)
  • 1/3 כוס עדשים כתומות שטופות
  • 1 כף גינג'ר טרי קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית זרעי כמון טחונים
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1 כפית קארי
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח
  • להגשה: חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד השחמה. מוציאים לצלחת.

  • 02.

    מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים  5 דקות עד שקיפות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד 2-3 דקות מוסיפים את יתר הירקות, העדשים והתבלינים ומאדים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים מים עד כיסוי+ 5 ס"מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 45 דקות עד שהירקות רכים.  טוחנים את תכולת הסיר לקרם לא חלק ומוסיפים מים אם צריך עד הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    מגישים מרק חם ובתוכו חופן קוביות טופו וכוסברה קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)