מרק דלעת ועדשים כתומות בסגנון הודי טבעוני
הוא אמנם כתום אבל רחוק מלהיות מרק-גרבר בזכות תיבול הודי ספייסי וטופו פיקנטי
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
- 3 כפות שמן
- 1 טופו ALTERNATIVE בטעם פיקנטי, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מר
- 2 בצלים קצוצים
- 400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות
- 2 גזרים קלופים חתוכים גס
- 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה גס
- 1 קולורבי קלוף חתוך גס (לא הכרחי)
- 1/3 כוס עדשים כתומות שטופות
- 1 כף גינג'ר טרי קצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית זרעי כמון טחונים
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית מחוקה כורכום
- 1 כפית קארי
- קורט אבקת צ'ילי
- מלח
- להגשה: חופן כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד השחמה. מוציאים לצלחת.
-
02.
מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים 5 דקות עד שקיפות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד 2-3 דקות מוסיפים את יתר הירקות, העדשים והתבלינים ומאדים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מים עד כיסוי+ 5 ס"מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 45 דקות עד שהירקות רכים. טוחנים את תכולת הסיר לקרם לא חלק ומוסיפים מים אם צריך עד הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
04.
מגישים מרק חם ובתוכו חופן קוביות טופו וכוסברה קצוצה.
הכנת? כאן מדרגים