בורקס מיני גבינות
בורקס גבינה קטנטנים שילדים אוהבים (וגם ההורים)

המרכיבים ל 24 יחידות:
- 1 חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
- 1 ביצה תנובה
- 250 גרם קוטג׳ תנובה 5%
- 150 גרם גבינת פטה עיזים 16% של פיראוס
- 150 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- מעט פלפל שחור
- ביצה להברשה
- שומשום לקישוט
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. 
- 
								02.
								מתחילים עם המלית - בקערה מניחים את הגבינות, קוטג', מפוררים גבינת פטה, ופתיתי מוצרלה. מוסיפים מעט פלפל וביצה ומערבבים עד מלית אחידה. 
- 
								03.
								פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לאורכו, כך שנקבל 2 מלבנים. 
- 
								04.
								מניחים במרכז כל מלבן מלית גבינה כך שנקבל פס מלית. 
- 
								05.
								סוגרים את הבצק, מניחים צד אחד מעל המלית, סוגרים את הצד השני והופכים כך שהפתח יהיה כלפי מטה. 
- 
								06.
								כך חוזרים על הפעולה עם הבצק השני. 
- 
								07.
								פורסים את הבצק לקוביות כך שנקבל 24 יחידות של בורקס. 
- 
								08.
								מניחים את הבורקסים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים עם ביצה ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום. 
- 
								09.
								מכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה. טיימר מופעל
- 
								10.
								מוציאים מאפייה, מחכים מספר דקות לצינון ואוכלים. 
 
									


