מתכון מאפה גבינה מלוחה נימוחה | השף הלבן

מאפה גבינה מלוחה נימוחה

מאפה טעים וריחני מתאים לחג השבועות, לאירוח או לכל ארוחה חלבית

מאת: מיטל ריזגן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה מלוחה נימוחה

המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק :
  • 1 כף בצל מטוגן
  • 1 חלמון
  • 1כוס קמח
  • 40 גרם חמאה קרה
  • 1 כף פירורי לחם
  • 6 כפות שמן זית
למלית :
  • 3 ביצים
  • 225 גרם גבינת נפוליאון של תנובה 30%
  • 1 גביע שמנת חמוצה של תנובה 15%
  • 100 גרם גבינת כנען 5% של השף הלבן
  • 100 גרם פטה כבשים של תנובה
  • 4 כפות שמנת לבישול 10% של השף הלבן
  • 1/2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
  • 4 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
לקישוט :
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • עגבניות שרי חצויות
  • טבעות זיתים שחורים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה, משטחים בתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים כ-15 דקות בחום גבוה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    הכנת המלית : מערבבים בעזרת מטרף ידני את חומרי המלית לתערובת אחידה. מוזגים על הבצק את התערובת. מפזרים מעל פתיתי פרמזן ולסיום מקשטים מסביב בעגבניות שרי וטבעות זיתים. אופים ב-200 מעלות במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(85)