צלי בקר ביין
צלי בקר טעים ומפנק שלא תרצו להפסיק לאכול
המרכיבים למנות 8:
- מנתח צלי כתף/פילה מדומה/אווזית
- 5 כפות שמן זית
- 7 בצלים קטנים חצויים
- 6 שיני שום בינוניות חצויות
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1 כפית שטוחה טימין/קורנית יבש
- 3 כפיות כוסברה טחונה
- 1 מקל קינמון קטן
- 2 כוסות מים רותחים
- 1.1/3 כוס יין אדום
- 1 כוס עגבניה טרייה מרוסקת בפומפייה גסה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר בחום גבוה, מנמיכים ללהבה לבינונית ומכניסים את הבשר לסיר.
-
02.
מטגנים את הנתח עד שמשחים יפה מכל הצדדים, מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
-
03.
מכניסים לסיר בצל ושום ומאדים קלות. מוסיפים פלפל, מלח, סוכר, תימין, כוסברה טחונה וקינמון ומערבבים מעט.
-
04.
מוסיפים את המים, היין והעגבניות תוך כדי קרצוף תחתית הסיר ומביאים לרתיחה.
-
05.
משיבים את הבשר לסיר, מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה נמוכה תוךשמירה על בעבוע בינוני קל במהלך הבישול. מומלץ להפוך את הבשר מידי פעם.
-
06.
שתי הצעות להגשה:בתום הבישול, מוציאים את הבשר מהסיר, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אלומיניוםומניחים למנוחה למשך 1/4 שעה. פורסים את הצלי ומשיבים לרוטב החם. אופציה נוספת היא שבתום הבישול מצננים את התבשיל עד ליום המחרת, פורסים את הנתח ומגישים חם או קר. מוזגים מעל את הרוטב כשהוא חם.