מתכון פוקצ'ה קלה להכנה | השף הלבן

פוקצ'ה קלה להכנה

רוצים להפתיע את כולם עם מאפה עשיר וקל להכנה? קבלו את הפוקצ'ה המושלמת

מאת: שיר אלגום
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פוקצ'ה קלה להכנה

המרכיבים ל6 יחידות / 12 מנות:

לבצק:
  • 1 ק''ג קמח לבן
  • 11 גרם שמרים יבשים
  • 22 גרם מלח ים דק
  • 45 גרם סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 680 גרם מים
מעל:
  • עלי רוזמרין
  • מלח ים גס
  • שמן זית
להגשה:
  • 400 גרם לאבנה אסלית "פיראוס" 5%
  • 2 עגבניות מרוסקות דק (בלי הקליפה)
  • מלח
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת, ולשים בשתי הידיים במשך 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ומניחים לתפיחה ל-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    לשים שוב את הבצק, מכסים ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.

  • 05.

    מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים (אפשר עם שמן זית או בלי לשומרים). אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה - בתבנית או על אבן אפייה חמה - עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור, מזלפים על הפוקצ'ה מעט שמן זית ומפזרים מלח ים ועלי רוזמרין. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים חם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    להגשה: מורחים את הלבנה בצלחת (כמו חומוס) ומעל מפזרים עגבנייה מרוסקת, מלח ומעט שמן זית. "מנגבים" את הלאבנה עם הפוקצ'ה.

הכנת? כאן מדרגים
(243)