מרק ירקות תאילנדי
קפיצה לתאילנד ברבע שעה: מרק מפנק של ירקות ואטריות אורז בסגנון תאילנדי
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5-6 מנות:
- ¾ כוס גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
- ¾ כוס גזר חתוך לרצועות דקות
- ¾ כוס פטריות חתוכות לפרוסות
- 1 כוס נבטים
- 1 בצל חתוך לפרוסות
- 1 כף חמאת בוטנים
- 2 יחידות תיבולית בטעם תאילנדי
- ¼ כוס עלי כוסברה קצוצה
- ½ כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
- 1 כף מרק בטעם עוף (פרווה)
- 1 כוס אטריות אורז
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הירקות, למעט הכוסברה והבצל הירוק, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך שתי דקות.
-
02.
מוסיפים לסיר את התיבוליות ואת חמאת הבוטנים ומערבבים.
-
03.
מוסיפים חמש כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
04.
מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, ומבשלים כעשרים דקות על אש קטנה.
-
05.
מוסיפים את אטריות האורז, מערבבים, מבשלים כעשר דקות נוספות ומורידים מהאש.
הכנת? כאן מדרגים