מתכון פשטידת חצילים וגבינה | השף הלבן

פשטידת חצילים וגבינה

מאפה פשטידה טעים המשלב חצילים עם גבינות, מתאים לאירוח וסתם לארוחת ערב.

מאת: יפית עובדיה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת חצילים וגבינה

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 2 חצילים פרוסים
  • צנוברים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 חבילת חמאה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 200 גרם גבינת שמנת נפוליאון" 16%
  • 2 שמנת לבישול של השף הלבן
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים 2 חצילים לפרוסות דקות וממליחים. סוחטים היטב את הנוזלים ומטגנים במחבת משני הצדדים. בשמן שנותר קולים חופן צנוברים.

  • 02.

    מכינים את הבצק: 3 כוסות קמח, 1/4 כפית מלח, 1 שמנת חמוצה ו-1 חמאה. לשים הכל בקערה עד לבצק אחיד ורך. בתבנית האפייה משטחים את הבצק לשכבה אחידה.

  • 03.

    בקערה מערבבים גבינות: 200 גרם בולגרית מפוררת לחתיכות גסות, 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם גבינת שמנת למריחה, 2 מיכלי שמנת לבישול 15% של השף הלבן, פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח ופלפל וקורט אגוז מוסקט.

  • 04.

    בתבנית האפייה מסדרים שכבה של חצילים מעל הבצק. מפזרים קצת צנוברים. מוזגים מעל מחצית מתערובת הגבינות. מפזרים מעט גבינה צהובה מפוררת ומבצעים את הפעולות פעם נוספת: שכבת חצילים וצנוברים, תערובת גבינות ולסיום גבינה צהובה מפוררת מעל.

  • 05.

    אופים כ-50-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(895)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.