מתכון פאי גבינות עם עשבי תיבול | השף הלבן

פאי גבינות עם עשבי תיבול

פאי גבינות על מצע בצק פריך עם עשבי תיבול ירוקים ומרעננים

מאת: עוז שובל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי גבינות עם עשבי תיבול

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 כפית שמן קנולה
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 1 יוגורט עד 3% שומן
  • 2 כפות גדושות קמח רגיל
  • 250 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן
  • 4 ביצים טרופות
  • 250 גרם גבינה מלוחה מפוררת עד 5% שומן
  • 1 כף שמיר קצוץ דק
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • קורט פפריקה חריפה
  • 50 גרם גבינת פרמז׳ן קולקשן מגוררת דק
  • 5 עגבניות שרי חצויות
  • 6 זיתים מגולענים
  • חצי כפית שטוחה מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 125 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק מכל החומרים, עוטפים בניילון ושומרים כחצי שעה במקרר.

  • 02.

    בינתיים מטגנים את הבצל בכפית שמן או בספרי שמן עד שיזהיב קלות, מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עוד דקה.

  • 03.

     בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, קמח, גבינה לבנה, גבינה מלוחה ואת הביצים. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, שמיר, פטרוזיליה ואת כל התבלינים הנותרים.

  • 04.

    משטחים את הבצק בתבנית ויוצקים את התערובת פנימה. זורים מעל את גבינת הפרמזן. מסדרים בעיגול את עגבניות השרי עם החתך כלפי מעלה, ומעל כל עגבנייה מניחים חצי זית.

  • 05.

     אופים במשך כ- 45 עד 50 דקות על חום בינוני. הפאי מוכן כשהגבינה מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(50)