פאי גבינות עם עשבי תיבול
פאי גבינות על מצע בצק פריך עם עשבי תיבול ירוקים ומרעננים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 כפית שמן קנולה
- 2 בצלים ירוקים פרוסים דק
- 1 יוגורט עד 3% שומן
- 2 כפות גדושות קמח רגיל
- 250 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן
- 4 ביצים טרופות
- 250 גרם גבינה מלוחה מפוררת עד 5% שומן
- 1 כף שמיר קצוץ דק
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
- פלפל שחור
- רבע כפית אגוז מוסקט
- קורט פפריקה חריפה
- 50 גרם גבינת פרמז׳ן קולקשן מגוררת דק
- 5 עגבניות שרי חצויות
- 6 זיתים מגולענים
- חצי כפית שטוחה מלח
- 100 גרם חמאה
- 125 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים בצק מכל החומרים, עוטפים בניילון ושומרים כחצי שעה במקרר.
-
02.
בינתיים מטגנים את הבצל בכפית שמן או בספרי שמן עד שיזהיב קלות, מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עוד דקה.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, קמח, גבינה לבנה, גבינה מלוחה ואת הביצים. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, שמיר, פטרוזיליה ואת כל התבלינים הנותרים.
-
04.
משטחים את הבצק בתבנית ויוצקים את התערובת פנימה. זורים מעל את גבינת הפרמזן. מסדרים בעיגול את עגבניות השרי עם החתך כלפי מעלה, ומעל כל עגבנייה מניחים חצי זית.
-
05.
אופים במשך כ- 45 עד 50 דקות על חום בינוני. הפאי מוכן כשהגבינה מתייצבת.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים