מתכון עוגת שוקולד כשרה לפסח | השף הלבן

עוגת שוקולד כשרה לפסח

דאהן רוית משתפת אותנו במתכון המנצח שלה לעוגת שוקולד לחג הפסח

מאת: רוית דאהן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד כשרה לפסח

המרכיבים ל10-12 מנות:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה (כשרה לפסח)
  • 240 גרם שמנת להקצפה של השף הלבן (פרווה)
  • 1/2 1 חפיסות שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מפקידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.

  • 03.

    מקציפים את השמנת (לפני כן משאירים כ-40 גרם בצד כדי להמיס עם השוקולד.

  • 04.

    מערבבים את שאר המצרכים (פרט לשוקולד) עד לקבלת עיסה.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת שהקצפנו לעיסה ומערבבים.

  • 06.

    מוסיפים את הביצים שהקצפנו לעיסה ומקפלים.

  • 07.

    מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 35-40 דק.

  • 08.

    בינתיים ממסים על הגז (בקערה מנירוסטה מעל לסיר עם מים) את השוקולד והקצפת (שהשארנו בצד).

  • 09.

    לאחר שהעוגה מוכנה מחכים כמה דקות שתצטנן קצת ואז שופכים את השוקולד המומס ומורחים אותו על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(175)