מתכון לפיצה לכל המשפחה
מתכון לפיצה קל ופשוט שתמיד מצליח, עם בצק לפיצה טעים במיוחד! כדאי לשדרג אותה עם התוספות שאתם אוהבים: בצל, פטריות, זיתים או אקסטרה גבינה.
אין בעולם אהבה כמו אהבה לפיצה! המאפה הדקיק, הגבינתי והפריך הזה זכה בצדק לפופולריות עצומה בכל רחבי העולם, והוא מופיע בכל מקום: ממסעדות גורמה ועד לדוכני אוכל רחוב בפינת השכונה. מעוניינים לקחת את האהבה לפיצה לשלב הבא, וללמוד איך להכין פיצה? השף הלבן כאן לשירותכם, עם מתכון לפיצה נהדרת ובצק פיצה מושלם שקל וכיף להכין בבית בנוסף לכמה טיפים חשובים שילמדו אתכם איך מכינים פיצה מנצחת
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות מלח
- 1 כף סוכר
- 1/3 כוס שמן
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כוסות מים פושרים
- 2 עגבניות גדולות מרוסקות
- כפית מלח
- מעט אורגנו
- 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- תוספות שאוהבים: זיתים / תירס / בצל ופטריות
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שופכים את הקמח והשמרים ומערבבים מוסיפים את המלח והסוכר (אסור שהשמרים יבואו במגע ישיר עם המלח). מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים עד שנוצר בצק אחיד, לא רטוב מדי ולא יבש מדי. ניתן ללוש את הבצק גם בידיים.
-
02.
מניחים להתפחה כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. (לא חובה, אבל מומלץ).
-
03.
שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מערבבים ומכניסים למקרר עד השימוש.
-
04.
מחממים תנור לחום מקסימלי.
-
05.
לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על נייר אפייה לרמה הרצויה (עדיף דק), מורחים בנדיבות רוטב ומניחים גבינה ותוספות מעל. כדי להכין פיצה יותר קראנצ'ית, אפשר לפזר מתחתיה קמח תירס.
-
06.
אופים עד שהבצק שחום והגבינה מבעבעת. זמן האפיה תלוי בעובי הבצק:
-
07.
דק - 5 דקות, בינוני - 10 דקות, עבה - 15 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!
הידעת?
טיפים לבצק לפיצה:
• רצוי להניח לבצק לתפוח במשך שעה-שעתיים, לרדד אותו עם מערוך או לדקק אותו בידיים, ואז להניח אותו לעוד 10-20 דקות לתפיחה שנייה שתגרום לפיצה להיות אוורירית ותפוחה יותר.
• איך מכינים רוטב פיצה מעולה?
מומלץ להכין את הרוטב מעגבניות בשלות, מתוקות ועסיסיות. במידה ואין עגבניות כאלו בנמצא, ניתן להשתמש בעגבניות משומרות תוצרת איטליה - הפיצה תהיה לא פחות מוצלחת. אל תחששו אם התיבול במתכון לפיצה מרגיש לכם דומיננטי - לאחר האפייה התוצאה תתאזן עם עם טעמי הגבינה והבצק.
• איך להכין פיצה פריכה כמו בפיצריה?
לשם כך חממו את התנור על חום גבוה והכניסו אליו תבנית אפייה הפוכה או אבן ייעודית להכנת פיצה. כשהתנור חם, העבירו את הפיצה בזהירות אל המשטח הרותח ואפו אותה במשך 10-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת ושולי הפיצה שחומים.