3 עוגות שהולכות עם הקפה – תוכן קולינרי | השף הלבן

קפה ו…. 3 עוגות שהולכות איתו

לשתיית קפה יש יתרונות רבים, ורוב האנשים מתחילים כך את יומם. הרעננות והאנרגיה הם חלק מהעניין, לצד הטעם, אבל יש לא מעט אנשים שיעידו שהקפה לפעמים הוא רק תירוץ לנשנוש המתוק שבא לצידו. קפה טוב, גם תה למי שמעדיף, הם חלק מתחושה של אתנחתא שמאפשרת פסק זמן במרוץ השגרה השוחקת. אין זה משנה אם מדובר באמצע יום עבודה או באמצע יום עם חבורת ילדים אנרגטית, כשיש אפשרות לשאוב מעט שמחה וטעם טוב, אין מי שיוותר על התענוג.

מאת: עורך השף הלבן
קפה ו.... 3 עוגות שהולכות איתו

אם רוצים שלצד השתייה תהיה גם עוגה רכה, יש אין־סוף אפשרויות, אבל יש כמה עוגות שנועדו לכך ומשדרגות את החוויה. בחורף יש חשק גדול יותר לעוגות בחושות וחמימות, ובקיץ עוגת גבינה נימוחה יכולה להיות בדיוק השילוב המתאים לצד השתייה.  


קראמבל תפוחים מטריף 


את העוגה הזו כיף להכין כיוון שהיא קלה מאוד, מהירה ואינה מצריכה תפוחים טריים. היא כוללת רסק תפוחים, רצוי טבעי, שמן, קמח, אבקת סודה לשתייה, סוכר וקינמון טחון. זו בעצם עוגת תפוחים בחושה ופשוטה, אבל הטוויסט המעניין הוא התוספת של הקראמבל פירורי בצק שהופכים את כל המראה והטעם למעניינים הרבה יותר. לקראמבל יש להכין חמאה, סוכר, קמח, אבקת קינמון ואפשר להוסיף גם אגוזים גרוסים מסוג שאוהבים זה הופך את הציפוי לקראנצ'י ומעניין  


מערבבים בקערה את הסוכר עם השמן ורסק התפוחים, מוסיפים קמח, קינמון וסודה לשתייה ומאחדים לבלילה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתבנית ובינתיים מכינים את הקראמבל. מערבבים בסיר חמאה, קמח, סוכר וקינמון לתערובת גושית. אם החלטתם להוסיף אגוזים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת. מפזרים את הגושים מעל העוגה ואופים בחום בינוני כ־40 דקות.  


כשעוגייה הופכת לעוגה 


עוגיות לוטוס נועדו להיות נשנוש לצד הקפה, הן מתוקות, קשיחות אך נימוחות בפה ומעניקות טעם נהדר ומשלים לכל משקה. אפשר להסתפק בעוגייה הזו, אבל אפשר גם לשדרג את החוויה ולהפוך את הטעם הנהדר הזה לעוגה, שכולם יוכלו ליהנות ממנה כל סוף השבוע. יש שלל גרסאות לשילובים של הטעם הזה בעוגות, אבל עוגת לוטוס וגבינה היא גולת הכותרת מבחינת מראה, טעם ושילוב מנצח. אף על פי שהיא נראית כלקוחה מקונדיטוריה יוקרתית, לעוגה הזו אין מרכיבים רבים, היא ללא אפייה וקלה להכנה. את הביסקוויטים טוחנים או שוברים היטב ומערבבים עם חמאה מומסת. זהו הבסיס של העוגה, ולאחר שהפירורים הפכו לגוש עם החמאה, משטחים אותו בתבנית, רצוי שקופה כדי שאפשר יהיה ליהנות גם מהמראה המשלב לבן וחום. את התבנית מכניסים למקפיא לכמה דקות, ובינתיים מכינים את המלית. מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג בטעם וניל, ומוסיפים  גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר ושוקולד לבן מגורר. את התערובת העשירה הזו יוצקים על הבסיס של הביסקוויטים שהצטנן במקפיא, ומחזירים למקפיא לשעתיים. אחרי שהמלית התייצבה מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס חלק או עם שברי עוגיות ויוצקים על העוגה, כך שהקרם חלק ומיושר. 


קינוח ריחני מבית סבתא 


לכל אחד יש את הזיכרון הנוסטלגי שלו מהילדות, ואחת העוגות הנחשבות לפשוטות אך כאלה הנותנות תחושה ביתית וחמימה היא עוגת מייפל ואגוזים בחושה. אולי זה ריח הווניל, המייפל, האגוזים או הקינמון, אבל זו התוספת המושלמת לנשנוש לצד כוס משקה חם. המתכון הזה הוא לעוגת פרווה, כך שבכל שלב של היום היא יכולה להתאים לכולם.  


מערבבים בקערה קמח תופח, ביצים, סוכר לבן, סוכר וניל, שמן, מעט סירופ מייפל, קינמון ומיץ תפוזים. מערבבים היטב את החומרים לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת. מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים בנדיבות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל־40 דקות. כשהעוגה יוצאת והיא עדיין חמה מחוררים את השכבה העליונה עם קיסם, יוצקים מעליה סירופ מייפל כך שהוא ייספג לתוכה ומניחים להתקררות. אף על פי שהריח מקשה על כולם להתאפק, כדאי לתת לעוגה מעט זמן להתייצב ולספוג את הסירופ לפני החיתוך. יתרון נוסף של הגרסה הזו הוא שאין צורך למצוא לה מקום במקרר והיא יכולה להישאר בהישג יד ופה בכל מקום, עם הקפה או בלעדיו. אם צריך לקחת קינוח מנצח לפיקניק או למסיבה, זו יכולה להיות בחירה מצוינת שכולם ייהנו ממנה.  

קפה ו.... 3 עוגות שהולכות איתו

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.